Ezért imádják a nők a szakállat - a tudomány szerint

Írta: ,

Beköszöntött a November, így mindannyian boldogan várhatjuk a #movember hashtaggel ellátott pasi szelfiket, amiken szívünk választottjai boldogan mosolyognak bajusszal és dús arcszőrzettel. De miért is imádjuk ennyire a szakállat? Íme néhány (tudományos) tény, ami választ ad erre a kérdésre.

Történelmi okok Kép forrása: teemix.aufeminin.com

1/5 Történelmi okok

Már több száz, sőt több ezer évvel ezelőtt is a szakállas férfiakat az erővel, magabiztossággal és a bölcsességgel kötötték össze.

Ez az oka annak is, hogy a fáraókat is nagy, hosszú szakállal ábrázolták a falfestményeken, éppen úgy, mint ahogy a görög filozófusokat a róluk készült mellszobrokon.

Egy ilyen régi beidegződést pedig elég nehezen lehet kiiktatni, igaz?!

2/5 Szolgál és véd

Számos tanulmány bizonyította már, hogy azok a férfiak, akiknek borostájuk, vagy szakálluk van, a nők számára sokkal védelmezőbb egyéniségnek tűnnek.

Sőt, felmérések azt is kimutatták, hogy a résztvevő nők többsége sokkal szívesebben választ egy szakállas férfit a családalapításhoz, mint egy arcszőrzettel nem rendelkezőt.

A férfiasságot tehát ösztönösen azonosítjuk a szakállal. Mondjuk miért ne tennénk?

Kisebb a versengés Kép forrása: hypebeast.com

3/5 Kisebb a versengés

Egy felmérés kimutatta, hogy a szakállas férfiak megjelenése sokkal komolyabbnak tűnik, ezáltal pedig inkább tartanak tőlük a versenytársaink, mint a csupasz arcú pasiktól.

Persze ettől még kikerülhetetlen, hogy egy-egy hölgy flörtöt kezdeményezzen szívünk választottjával, de a szingli nők nagyobb része inkább kezdeményez olyan pasinál, akinek kedvesebb és közvetlenebb a megjelenése.

Még egy ok, amiért előnyben részesíthetjük a borostát!

Az első benyomás Kép forrása: fashionablymale.net

4/5 Az első benyomás

Egy amerikai tanulmány szerint a szakállat viselő férfiak első ránézésre megbízhatónak, mérvadónak és tiszteletreméltónak tűnnek, illetve ezt a hatást keltik.

Ez könnyen megmagyarázza azt a jelenséget, ami napjainkban oly népszerű: a szakállas favágó stílus enyhe hipszter beütéssel – ez a legtöbbünk által kedvelt modern férfi kinézet.

Hálát adunk az égnek, hogy a metroszexualitásnak egyszer, s mindenkorra búcsút inthetünk!

Instant férfiasság Kép forrása: wattpad.com

5/5 Instant férfiasság

Ezt a tényt nem kell semmilyen tudományos kutatással alátámasztani, mert szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a borostás/szakállas férfiak nagyon szexik.

A férfi arcszőrzet reprezentálja a genetikába kódolt maszkulinságot, ami azonnal levesz bármelyikőnket a lábunkról.

Imádjuk megérinteni, megpuszilni és még hozzábújni is olyan jó!