Ezért hordja idén ősszel mindenki ezt a színt: szomorú történet a divat mögött

Írta: ,

Kiadta a Pantone a listát a színekről, amik mindenhonnan visszaköszönnek majd idén ősszel. A kék egy különleges árnyalata pedig új névvel került a színskálára, és tele van vele a kifutó a világ minden országában, bár ennek sajnos szomorú története van.

Nicoll Blue Kép forrása: vogue.com

1/7 Nicoll Blue

A hűvös kék szín nem kimondottan egy őszi árnyalat, ám a Pantone az elnevezéssel, a divattervezők pedig a szín használatával szeretnének tisztelegni a tavaly elhunyt divattervező, Richard Nicoll emléke előtt, akit 39 éves korában, szívinfarktus következtében ért a halál.

A miminalista és elegáns vonalairól ismertté vált tervező nevével fémjelzett szín az őszi divatot bemutató rendezvényeken szinte minden nagyobb divatház modelljén ott volt, így biztosak vagyunk benne, hogy sokszor fogunk találkozni vele a boltok kirakataiban és az utcán is.

Itt például a Roksanda modellje viseli a Nicoll Blue-t.

Szegfű piros Kép forrása: vogue.co.uk

2/7 Szegfű piros

A Pantone előrejelzése szerint a hűvösebb évszakok másik meghatározó színe ez a nagyon erős, nagyon élénk szegfű piros lesz, amivel kapcsolatban őszintén szólva voltak azért kérdéseink, amíg csak a színpalettán láttuk, de a Max Mara meggyőzött bennünket is arról, hogy érdemes lesz beszerezni néhány ilyen darabot.

A meleg, élénk árnyalat a bársonyon és a kötött holmikon különösen jól mutat, amik egyébként is a szezon kedvelt textúrái lesznek.

Arany lime Kép forrása: hotbeautyhealth.com

3/7 Arany lime

Szintén érdekes választás az arany lime árnyalat, ami ugyancsak felkerült a listára, bár szerintünk ilyen nagy felületen azért elég erős hatást kelt, mi inkább néhány kiegészítőn tudnánk elképzelni, de biztos lesz olyan, aki magává tudja tenni ezt az árnyalatot.

A korábbi években divatos mustársárga jutott róla eszünkbe, ami elsőre szintén vad választásnak tűnt, aztán egészen megszerettük az árnyalatot – lehet, hogy a golden lime-mal is éppen így leszünk majd.

Árnyas luc Kép forrása: whowhatwear.co.uk

4/7 Árnyas luc

Az év zöld divatszínét szem előtt tartva nem is olyan meglepő, hogy a listára egy zöldes-kékes árnyalat, a shaded spruce is felkerült, ami gyorsan a személyes kedvencünk lett.

Bár itt ugyanúgy elkerülnénk a monokróm hatást, a már meglévő, és hagyományosan sötétebb színű őszi-téli alapdarabokat remekül fel lehet dobni ezzel az árnyalattal, például egy fekete kabát mellett szinte ragyogni fog egy luc színű kesztyű vagy táska.

Tawny port Kép forrása: vogue.ru

5/7 Tawny port

A tawny port a portói bor egyik fajtáját jelöli, és miután a burgundi éveken keresztül kirobbanthatatlan volt az őszi-téli divatpalettáról, üdítően hat ez az árnyalatnyi változás is.

A képen Giambattista Valli modellje látható, ami remekül bizonyítja, hogy ez a szín elegánsabb eseményeken is megállja a helyét, de nyugodtan hordhatod a hétköznapokban is, ha például egészen egyszerűen csak királynőnek szeretnéd érezni magadat egy kedd délutánon is.

6/7 Semleges szürke

Az erős, karakteres és határozott színek mellett kissé talán nehéz lehet elképzelni, hogy a retró hatás mellett idén ősszel egyértelműen a minimál stílus kerül a fókuszba, de a Pantone listájára a semleges szürke is felkerült, ez a szín pedig hű társad lesz, ha az egyszerű, letisztult vonalat szeretnéd követni.

Ez az árnyalat persze szép alapot is adhat a hangsúlyosabb színeknek, de idén ősszel akkor leszel igazán trendi, ha nem aláfestésnek használod a semleges szürkét, hanem bátran a középpontba állítod.

Balett papucs Kép forrása: hotbeautyhealth.com

7/7 Balett papucs

Ha a bájosabb, lágyabb árnyalatok állnak közelebb hozzád, akkor a ballet slipper lehet idén ősszel a kedvenced.

Bár maga a szín nálunk abszolút nyerő, azért vannak kétségeink arról, hogy a gyakorlatban hogy fog működni, mert míg van, akiknek nagyon jól áll ez az árnyalat, másokat rettentően sápaszthat, és ősszel egyébként is kevesen mutatják a leginkább napcsókolta színüket.

Minden esetre ha te tudod viselni, akkor nagy szerencséd lesz vele, mert jól variálható és igazán szerethető árnyalat.