Ezért hordja idén ősszel mindenki ezt a színt: szomorú történet a divat mögött

Zabolai Margit
Írta: ,

Kiadta a Pantone a listát a színekről, amik mindenhonnan visszaköszönnek majd idén ősszel. A kék egy különleges árnyalata pedig új névvel került a színskálára, és tele van vele a kifutó a világ minden országában, bár ennek sajnos szomorú története van.

Nicoll Blue Kép forrása: vogue.com

A hűvös kék szín nem kimondottan egy őszi árnyalat, ám a Pantone az elnevezéssel, a divattervezők pedig a szín használatával szeretnének tisztelegni a tavaly elhunyt divattervező, Richard Nicoll emléke előtt, akit 39 éves korában, szívinfarktus következtében ért a halál.

A miminalista és elegáns vonalairól ismertté vált tervező nevével fémjelzett szín az őszi divatot bemutató rendezvényeken szinte minden nagyobb divatház modelljén ott volt, így biztosak vagyunk benne, hogy sokszor fogunk találkozni vele a boltok kirakataiban és az utcán is.

Itt például a Roksanda modellje viseli a Nicoll Blue-t.

Szegfű piros Kép forrása: vogue.co.uk

A Pantone előrejelzése szerint a hűvösebb évszakok másik meghatározó színe ez a nagyon erős, nagyon élénk szegfű piros lesz, amivel kapcsolatban őszintén szólva voltak azért kérdéseink, amíg csak a színpalettán láttuk, de a Max Mara meggyőzött bennünket is arról, hogy érdemes lesz beszerezni néhány ilyen darabot.

A meleg, élénk árnyalat a bársonyon és a kötött holmikon különösen jól mutat, amik egyébként is a szezon kedvelt textúrái lesznek.