Ezek lesznek a 2015-ös tavaszi, nyári divatszínek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Mai cikkünkben az idei tavaszi, nyári divatszínekből szemezgetünk: igencsak üde és határozott tónusok várhatóak.

Csodás akvamarin

Ahogy az megjósolható volt, a kékes árnyalatoktól nem tudnak szabadulni a tervezők. Nem is olyan régen még az élénk türkiznek jutott elsöprő szerep, az őszi, téli szezonban pedig a sötétkék hódított minden mennyiségben.

A 2015-ös év tavaszi, nyári szezonjában egy újdonság, az akvamarin kerül a központba. Ez a szín könnyed átmenetet képez a világoskék játékossága, a víz tükröződése, könnyedsége között, éppen ezért sok esetben inkább a hasonlóan súlytalan ruhákon, anyagokon jelenik meg.

A nyugtató, inkább hűvösnek, távolságtartónak ható tónus már önmagában is pillekönnyű viseletet jelent, de egy derékszabású selyemruhával társítva igazi slágerdarabnak bizonyul a soron következő, meleg hónapokban.

A fotón (balról jobbra): Blumarine, John Richmond tavasz/nyár 2015

Klasszikus kék

A kék a következő év egyik alapszíne lesz, amit nem csupán az említett akvamarin példáz kiválóan, hanem az is, hogy több modell pompázott a kék klasszikus alapszíneiben. A könnyed és légies akvamarinon túl felbukkan a scuba kék is, ami leginkább egy élénk, vibráló és mindenképpen frissítő, világoskék tónusra hajaz a leginkább.

Ezen élénk színeken túl helyet kapott az ősszel és télen jól bejáratott, sötétebb klasszikus kék is, ami leginkább az eleganciát hivatott kifejezni a kissé bohókás tónusok mellett.

Mindezt kiválóan megmutatja az is, hogy míg a vidám, világos színek könnyed, bohém ruhákon jelentek meg, addig a klasszikus kék sokkal inkább a maszkulin stílusra és a határozott vonalvezetésre hajazott a kifutókon.

A fotón (balról jobbra): Ermanno Scervino, Emporio Armani tavasz/nyár 2015