Ettől mi is becsavarodunk: a fonott férfihaj az új trend

Zabolai Margit
Írta: ,
Ettől mi is becsavarodunk: a fonott férfihaj az új trend

Kép forrása: Instagram: @mattyconrad; @robpeetoom

Enyhe kíváncsisággal és izgalommal fordultunk a férfi frizurák után, amikor divatba jött a manbun, azaz a férfi konty, de a csillámszakállnál már éreztük, hogy el fog szaladni az a bizonyos ló. Aztán tessék, most itt tartunk.

Utoljára a Barbie babám haját fontam így

A manbun után a #manbraid hashtag terjed tűzvészszerűen a közösségi oldalakon, felperzselve maga után a valaha katonásan rövidre vágott férfihajak trendjét. Úgy tűnik, a hosszú hajú férfiak felfedezték maguknak a hajfonás örömét, és kipróbálnak mindent, amit annak idején az oviban fél szemmel ellestek a csajoktól. Mindenesetre a képeket elnézegetve a srácok tényleg nem aprózzák el a dolgot, olyan frizurák születnek, amilyeneket utoljára Gwen Stefanin láttunk a ’90-es években, de ha kicsit kutakodunk az interneten, biztos, hogy a Spice Girls lányairól is találunk hasonló frizurás felvételeket.

Szállj, kreativitás, te szabad madár!

Őszintén próbáltam megbarátkozni a manbraid trenddel, de be kell vallanom, nekem inkább viccesnek hat... de héj! Próbáljon elém állni valaki, és azt mondani, hogy hordjam másként a hajamat, viseljek más stílusú ruhákat, vagy használjak több/kevesebb sminket azért, mert a pasiknak az tetszik. Valószínűleg kiröhögném, mert miből gondolja, hogy a saját külsőmet mások elvárásai szerint alakítom?


Nos hát, hölgyeim és uraim, ugyanez a helyzet a manbraiddel is – ha valaki abban fedezi fel egyéni szabadsága, eddig elnyomott művészi hajlamai, mindennapi kreativitása, vagy egyszerűen csak öröme forrását, hogy parkettafonásba igazítja az oldalt felnyírt séróját, én mellette állok!

Popkulturális vonatkozások

Így a végén még megemlíteném, hogy a manbraid trend azért nem a semmiből jött.

A Vikings című sorozatban kifejezetten sok szereplő hordja így a haját, és a Trónok harca karakterei között is biztos, hogy láttunk hasonlót. A különbség csak az, hogy ha valaki a fonatot páncélok, kardok és háttérben röpködő sárkányok nélkül viseli, akkor valahogy egészen más az összhatás.


De még egyszer: az ember azt csinál a hajával, amit akar. Legrosszabb esetben majd az unokák kiröhögik a régi fényképeit, ahogy mi is megmosolyogjuk apu Csucsánszky-frizuráját az esküvői fotón.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!