Ékszerekbe zárt északi fény – Különleges kiegészítőket készít ez a házaspár

Téklesz Rita
Írta: ,
Ékszerekbe zárt északi fény – Különleges kiegészítőket készít ez a házaspár

Kép forrása: unsplash

Mindig is tetszettek a saját készítésű ékszerek, és mivel nekem nem osztottak túl sokat a kézügyességből, csak ámulok, néhányan milyen csodákat képesek alkotni a fantáziájuk és a két kezük segítségével. Egy norvég-angol házaspárt a gyönyörű északi fény ihletett meg, amelyet gyűrűkbe, fülbevalókba és medálokba varázsolnak különleges technikájukkal. Ezek az ékszerek pedig nem csupán egyediek, de teljesen megbabonázzák viselőit is.

Északi fény Kép forrása: mymodernmet.com

Az északi fény csodálatos, a fantasy filmekbe illő, szivárvány minden színében pompázó égi jelenség, amely turisták ezreit vonzza nap mint nap az északi országokba – a legjobban Norvégiából, Finnországból, Svédországból és Izlandról látható.

Nem csoda, hogy a művészeket is megihleti ez a fantasztikus látvány.

Tor Johansson Norvégiában született és nőtt fel, mielőtt Angliába költözött volna, így eddigi élete során gyakran gyönyörködhetett az északi fényben.

Eredeti foglalkozása ács, így a kézi munka nem állt távol tőle, és felesége, Tania is művészi beállítottságú, hiszen szemészi főállása mellett író is.

Lelkes csapatmunka Kép forrása: mymodernmet.com

A saját készítésű ékszerek ötlete első gyermekük születése után fogalmazódott meg bennük – a családként együtt töltött idő felszínre hozta művészetek iránti szenvedélyüket és kreativitásukat.

A természetért mindketten rajonganak, ezért egyértelmű volt számukra, hogy ehhez kapcsolódnak majd alkotásaik.

Tor ötlete az északi fényről feleségét is meggyőzte, így megkezdődött a hosszas tervezési és kivitelezési időszak – lelkes munkájuknak pedig igazán különleges gyümölcsei lettek.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő