ÉkSzerelem – Íme a 2016-os trendek

Írta: ,

Egy jó kiegészítő megváltoztathatja az egész megjelenésünket, legtöbben mégis kevés figyelmet szentelünk öltözködésünk ezen részének. Pedig a 2016-os tavaszi/nyári szezon kétségtelenül nagyvonalú a különböző kiegészítőket, illetve ékszereket illetően. Az új évszakban nagy népszerűségnek örvendenek majd a természet ihlette színek, a feltűnő, merész megoldások, valamint a 90-es évek nagy kedvencei!

Ékszerek a test teljes felületén Kép forrása: vogue.com

1/5 Ékszerek a test teljes felületén

Az ázsiai stílusú ékszerek 2016-ban reflektorfénybe kerülnek! A tavaszi/nyári szezon nagyszerű lehetőséget kínál ahhoz, hogy fedetlen testrészeinket mutatós bizsukkal, vagy elegáns drágakövekkel vonjuk be.

Ezek az egyedi darabok rendkívül sokoldalúak, és remekül feldobják a nyári szetteket! A nem mindennapi kiegészítőkre idén Alexander McQueen divatház hívta fel a figyelmet, mikor a kissé androgün jellegű ruhákat elegáns, és finom ezüstláncokkal párosította.

A teljes testet fedő ékszerek Calvin Klein kollekciójában is megjelentek. A tervező kifinomult aranyozott láncokkal vonta be a ruhák mellvonalát, érzéki megjelenést kölcsönözve ezzel a modelleknek.

2/5 Hódít a 90-es évek kedvence: a choker!

A choker nyakláncok óriási népszerűségnek örvendtek a 90-es években, idén pedig megújult formában ismét az ékszertrendek élvonalába kerülnek! New Yorktól Londonig, Párizstól Milánóig, ezek a darabok mindenütt jelen voltak a kifutón.

Számtalan stílusban megtalálhatod őket, így a hétköznapokban és az elegáns estélyeken, illetve a bulikon is megállják a helyüket.

Ezek a nyakláncok lehengerlő fegyvernek bizonyultak a tervezők kezében is.

Az Etro a selyemből készült, virágos darabokat részesítette előnyben, a Lanvin divatház viszont a csillogásra tette le a voksát, mikor ragyogó kövekkel díszített choker nyakláncokat választott a kreációihoz.

Természet ihlette darabok Kép forrása: swarovski.com

3/5 Természet ihlette darabok

A 2016-os trendek a természet szerelmeseinek kedveznek. A legnagyobb tervezők előszeretettel játszottak a vidám virágos, gyümölcsös, vagy éppen állatos motívumokkal, illetve formákkal. 

A Swarovski 2016-os tavaszi/nyári kollekciójában például a tengerek és óceánok élővilága kel életre. Az uralkodó árnyalatok között van a csillámló árnyalatú türkiz, az akvamarin, és a merész rózsaszín.

A Sea of Sparkle kollekció drámai árnyalataival, és formavilágával energiát és színt visz bármilyen megunt, vagy egyszerű ruhadarabba!

Bokaláncok újra a divatban Kép forrása: vogue.com

4/5 Bokaláncok újra a divatban

A bokaláncok a 20. században élték fénykorukat, ám idén ismét trend közelbe kerülnek.

Eredetileg ezek a darabok indiai menyasszonyok hagyományos viseletét képezték, miután Indiában a láb a szépség kifejezésének eszköze.

A bokaláncokat párosíthatjuk egyszerű kényelmes sportcipőkkel, vagy akár elegáns tűsarkúakkal is. Míg a Chloe az aranyló darabokat színes flip-flop papucsokkal kombinálta, addig Marc Jacobs egy klasszikus hegyes orrú fekete tűsarkúcipőt választott a gyöngyökkel kirakott bokalánc mellé.

Egyfülbevalós megoldások Kép forrása: freepeople.com

5/5 Egyfülbevalós megoldások

Elvesztetted a fülbevalód egyik felét? Sebaj! 2016-ban így is hasznát veheted! 

A tavaszi/nyári időszak talán legmerészebb trendjének az „egyfülbevalós megjelenés” számít. Csupán úgy kell tenned, mintha szándékosan felejtetted volna otthon a fülbevalód párját, és tessék, máris a legújabb divat szerint öltözködsz!

Emilo Pucci hosszú futurisztikus stílusú fülbevalókkal tette különlegessé a kollekcióját, a McQueen divatház pedig vállig érő ékköves darabokat választott. A jelszó: minél feltűnőbb, annál jobb! Ez a trend ugyanis a nagyméretű, merész fülbevalókkal mutat igazán jól.