5 divattrükk, amit a stylist-ok nem árulnak el ingyen neked

Schuster Borka
Írta: ,
5 divattrükk, amit a stylist-ok nem árulnak el ingyen neked

Kép forrása: unsplash

Ha megengedheted magadnak, egy stílustanácsadó akár egy-egy alkalommal is rengeteg hasznos, személyre szabott tippet tud neked adni, amelyekkel sokkal nagyobb öröm lesz a vásárlás. De ez persze egy külön szakma, aminek meg kell fizetni az árát – a személyes tanács nem lesz ingyen, de ezeket az általános igazságokat sem árulják el bagóért a stylistok.

Nagyanyáink idejében mindenkinek volt két váltás ruhája, aztán abban kellett jól kinézni, ma viszont éppen a bőség zavara okozhat nehézségeket. Ha bemész egy plázába, rögtön boltok tucatja hívogat, és mire mindet végigjárod, teljesen összezavarodhatsz.

Ilyenkor jól jöhet, ha profi segítségét kéred, de előtte még megpróbálkozhatsz egy trükkel: ha van egy olyan ruhadarabod, amit igazán a magadénak érzel, ami jól áll és amiben önmagad vagy, akkor menj abba a boltba, ahol azt vetted! A legtöbb fast fashion bolt nagyjából ugyanazt az irányzatot követi a különböző kollekciójukkal, így ha te például bohém, hippis darabokban érzed jól magadat, akkor nem érdemes a minimál vagy ultranőies ruhákat árusító üzletekben keresgélned, hacsak nem tudod egészen biztosan, hogy mit akarsz.

Ezzel a trükkel máris kicsit célirányosabb leszel, leszűkíted a területet, ahonnan válogatsz, és így sokkal könnyebb lesz át is látni azt.

Mindenki tudja, hogy a stílus nem feltétlenül pénz kérdése, de azt is, hogy elég komoly kreativitást igényel egyedi ruhatárat összerakni a fast fashion boltok tucattermékeiből – bár azért korántsem lehetetlen!

A drágább darabok persze minőségükben, stílusukban sokszor kiemelkedőek, de ez még nem jelenti azt, hogy egy vagyont kellene költened egy-egy szettre.

Ha vásárolsz néhány jó minőségű, akár drágább alapdarabot vagy kiegészítőt, amit aztán olcsóbb holmikkal kombinálsz, költséghatékonyan lehet stílusos és izgalmas megjelenésed, azaz egy olcsóbb szettet egy-egy drágább darabbal is elég lehet kiegészíteni, nem kell, hogy tetőtől talpig márkába öltözz.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!