5 divattrükk, amit a stylist-ok nem fognak ingyen elárulni neked

Schuster Borka
Írta: ,
5 divattrükk, amit a stylist-ok nem fognak ingyen elárulni neked

Kép forrása: unsplash

Ha megengedheted magadnak, egy stílustanácsadó akár egy-egy alkalommal is rengeteg hasznos, személyre szabott tippet tud neked adni, amelyekkel sokkal nagyobb öröm lesz a vásárlás. De ez persze egy külön szakma, aminek meg kell fizetni az árát – a személyes tanács nem lesz ingyen, de ezeket az általános igazságokat sem árulják el bagóért a stylistok.

Nagyanyáink idejében mindenkinek volt két váltás ruhája, aztán abban kellett jól kinézni, ma viszont éppen a bőség zavara okozhat nehézségeket. Ha bemész egy plázába, rögtön boltok tucatja hívogat, és mire mindet végigjárod, teljesen összezavarodhatsz.

Ilyenkor jól jöhet, ha profi segítségét kéred, de előtte még megpróbálkozhatsz egy trükkel: ha van egy olyan ruhadarabod, amit igazán a magadénak érzel, ami jól áll és amiben önmagad vagy, akkor menj abba a boltba, ahol azt vetted! A legtöbb fast fashion bolt nagyjából ugyanazt az irányzatot követi a különböző kollekciójukkal, így ha te például bohém, hippis darabokban érzed jól magadat, akkor nem érdemes a minimál vagy ultranőies ruhákat árusító üzletekben keresgélned, hacsak nem tudod egészen biztosan, hogy mit akarsz.

Ezzel a trükkel máris kicsit célirányosabb leszel, leszűkíted a területet, ahonnan válogatsz, és így sokkal könnyebb lesz át is látni azt.

A legideálisabb persze az, ha mindkettő van, de nem mindenki születik Kim Kardashiannak.

Ha a legtöbb ruhádat készen vásárolod – mint ahogyan azt mostanában a legtöbben teszik – szerezz magadnak egy jó szabót, aki pontosan a te alakodra igazítja a konfekcióméretet!

Meg fogsz lepődni, hogy sokszor néhány öltés micsoda különbséget jelent – ha pontosan rád szabták, akkor egy egyszerű ruhában is sokkal sikkesebbnek fogsz tűnni.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!