Cikisen néztünk ki fiatalon? Így öltöztünk a 90-es években

Göcző Nóra
Írta: ,
Cikisen néztünk ki fiatalon? Így öltöztünk a 90-es években

Kép forrása: dangercans.bandcamp.com

Bő fazonok, bokánál kifelé hajtott, koptatott farmerek, kitűzők, lasztexnadrág és bakancszokni. Ki ne emlékezne a 90-es évek divathullámaira, melyek hurrikánként söpörtek végig egy-egy évszakon, uniformisszerű viseletbe tuszkolva az akkori lázadó fiatalságot.

Pólón top Kép forrása: ae.com

Ez is csak a múlt évezred végi őrület egyik sláger kifejezése, amit ma már kevesen ismernek. Lényege, hogy egy bő, lehetőleg férfi és egy számmal nagyobb pamut pólót egy önmagában csak otthon, a négy fal között hordható toppal kell kiegészíteni.

Persze nem a józan ész diktálta sorrendben, mert a top kerül felülre.

Hogy még inkább növeljük az uniszex hatást, top helyett spagetti pántos ruhát húztunk, de az összképen ez mit sem változtatott.

Az igazán lazák harisnyával és magas szárú bakanccsal kiegészítve lépték át az iskola kapuit, ajkukon az elmaradhatatlan sötétbarna rúzzsal.

 

Bakancszokni, lábszárvédő Kép forrása: ninjacosmico.com

Mindenkinek volt otthon a kilencvenes években egy pár bokamelegítője vagy lábszárvédője, ki hogyan nevezte. Ezeket még ma is lehet kapni.

A nyolcvanas, nálunk inkább a kilencvenes években feltörekvő aerobic videókazetta ipar elmaradhatatlan kellékei ezek, melyek főleg fehér vagy bézs színben hódítottak, de műanyag cicanadrággal akár rózsaszínben, kékben, zöldben is felbukkanhattak az utcán.

A fitneszdivatból kitörve meghódította a Skálák polcait, sőt még Barbie babákat is nagy számban adtak el a hozzá illő fejpánt és csuklószorítóval együtt.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba