4 bosszantó dolog, ami ismerős lesz, ha te is hódolsz a hátizsákos divatnak

Téklesz Rita
Írta: ,
4 bosszantó dolog, ami ismerős lesz, ha te is hódolsz a hátizsákos divatnak

Kép forrása: unsplash

A hátizsákok egyértelműen átvették az uralmat az utóbbi években a válltáskáktól, és már mindenféle színben, stílusban, méretben kaphatóak – van köztük elegáns, bohém, sportos és egészen extrém is. Tény, hogy nagyon trendi viselet, ráadásul a hátadnak is egészségesebb, mint a féloldalas verziók, de az biztos, hogy van néhány olyan dolog, ami neked is ismerős lesz, ha hátizsákot hordasz a mindennapokban.

Ha csúcsidőben utazol valamilyen tömegközlekedési járművön, garantált, hogy lesz néhány szúrós tekintet a hátizsákod miatt.

Az illemszabály szerint le kell venni a hátadról és a kezedben fogni magad előtt, de van, hogy erre nincs lehetőség, mert egy talpalatnyi hely sem marad a műveletre, így Tini Nindzsa Teknőcként, lesütött szemekkel próbálod túlélni az utat.

Ha viszont le tudtad venni, akkor sem olyan könnyű a helyzeted, mert az egyik kezed foglalt lesz, ráadásul biztos, hogy furcsán fognak nézni a körülötted állók, hogy mi birizgálja a lábukat.

Míg egy válltáskába csak benyúlsz a telefonodért vagy a pénztárcádért, addig egy hátizsák esetében ez egyáltalán nem ilyen egyszerű.

Először is le kell applikálnod a hátadról, ki kell zipzárazni, vagy ha vödörtáska fazonú, akkor a zsinórt kell kihúzni, és kezdődhet a bányászat… A női táskák amúgy is fekete lyukak, de egy hátizsák esetében ez hatványozottan igaz.

Valahogy sosem találja meg elsőre az ember lánya, amit keres… Ez az egész folyamat nagyon kellemetlen lehet például a kifőzdében, amikor 20-an állnak mögötted a sorban, vagy amikor a bérleted akarod bemutatni az ellenőrnek, és pont lekésed a metrót.

A telefonodat persze emiatt már inkább a kabát- vagy farzsebedben hordod, ami, valljuk be, nem a legbiztonságosabb megoldás.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!