Bikinikörkép 2015: nem minden trendtől vagyunk elájulva

Írta: ,

Körbenéztünk bikinifronton, hiszen egyre melegebbek a napok, és lassan az első balatoni hétvégék szezonja is beindul. Vannak igazán szép darabok, néhány nagy visszatérőnek kifejezetten örülünk, de azért idén is akadnak olyan trendek, amiket kisebb fenntartásokkal kezelünk. Te milyen stílusú fürdőruhában napozol az idén?

1/5 Még mindig divat az azték

Az azték minta erősen tartja magát a divatban, mióta néhány évvel ezelőtt berobbant a kifutókra, és az idei fürdőruhadivatban is visszaköszön, bár most már inkább sokszínű, az etno vonalat erősebben kidomborító változatokban találkoztunk vele.

Ez a fürdőruha különösen érdekes, mert az egyébként is divatos azték mintákat trendi szabásvonallal kombinálja: a mell alatt továbbfutó felsőrészek most nagyon mennek, talán a crop topok hódításának köszönhető ez.


Üdítő szezonális divatszínek 2015 nyarán, izgalmas outfitekben


Minden esetre nekünk tetszik a megoldás, főleg, mert a teltebb kebleknek ez tartást adhat, a kisebb mellű nőknek pedig előnyös az azték minta, így ezzel a fürdőruhával mindenki jól jár.

2/5 Rojtok, rojtok

Valószínűleg szintén a ’90-es évek reneszánszának köszönhető, hogy szinte minden mennyiségben és stílusban visszatértek a rojtos fürdőruhák, amitől személy szerint nem minden esetben vagyunk elájulva.

A felsőkről lelógó rojtok egyes fazonokon akár egészen a bokáig is leérhetnek, pedig egy ilyen fürdőruhában nyilván sem napozni, sem úszni nem lehet.

Megítélésünk szerint a köldök vonala a kritikus pont, az eddig leérő rojtok egy jól megválasztott fazonnal akár jól is mutathatnak, de ha ennél is tovább lógnak, az már érdekesen fest, legalábbis a mi megítélésünk szerint.

3/5 Magasított derék

Itt a nagy visszatérő, amiről beszéltünk, és amit örömmel látunk: a magasított derék is összetéveszthetetlenül a ’90-es éveket idézi meg, és gyönyörűen kiemeli a csípőt és a derekat.

Ha van egy kis pocakod, amit elrejtenél, ez a retro fazon akkor is remek választás, de ha egyszerűen csak szeretnéd kiemelni a derekadat, akkor is bátran próbálgasd ezeket a fazonokat.

Az oldalt betétes minta egyébként optikailag karcsúsít, így az ilyen kialakítású fürdőruha tényleg álomszép alakot csinál, főleg feketével vagy sötéttel társítva. Felsőnek viszont bátran válassz mintás fazont, hogy az összhatás vidámabb, nyáriasabb legyen.

4/5 Neon színek

A neon árnyalatú fürdőruhák is már messziről harsognak a boltok kínálatában, ha pedig a már említett, mell alatt folytatódó fazonok készültek ilyen színekben, az különösen beleillik az idei trendekbe.

A citromsárga egyébként is több neves divatmagazin szerint az idei nyár színe lesz, de neon színű rózsaszínt, illetve zöldet is láttunk a boltokban, amelyek szintén népszerűek lesznek idén.

Arra érdemes vigyázni, hogy egy ilyen fürdőruha csakis a lebarnult bőrön mutat jól - azon viszont nagyon is - így érdemes a nyár, vagy legalábbis a nyár második felér tartogatni ezeket a fazonokat.

5/5 A meg nem értett művész: a plum

A plum fazon szoknyákról, ruhákról már ismerős lehet, az elmúlt évben szinte lehetetlen volt olyan alkalmi fazont találni a fast fashion üzletekben, aminek a derekán ne lett volna egy extra réteg, fodrozódó anyag.

A trend beépült a fürdőruhákba is, és a felsőkön, valamint alsókon ugyanúgy találkozni ezzel a megoldással.

A plum remek választás lehet, de nem mindenkinek: leginkább azoknak javasolt, akiknek az alkata egy kicsit fiús, kicsi a mellük, és egy vonalban van a derekük a csípőjükkel.

Ha a te alkatod is ilyen, akkor érdemes felpróbálni egy plum fürdőruhát, mert a melleidet teltebbnek mutatja, a derekad vonalát pedig kicsit homokórásítja, azonban a teltebb alkatú nőknek nem feltétlenül ez a legelőnyösebb választás, amikor bikinit keresnek, még akkor sem, ha minden második ruhafogason ezt kínálják.