Alma alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Horváth Petra
Írta: ,

Ránk, nőkre, jellemző, hogy úgy véljük, a másiknak mindig könnyebb. Ha plusz súlyunk van, azt hangoztatjuk, a soványaknak áll a világ, és nekik mennyivel egyszerűbb öltözködniük. Ha soványabbak vagyunk, pont az ellenkezőjét állítjuk. És így van ez minden tulajdonsággal, legyen szó magasságról, korról, stílusról, vagy testsúlyról. Pedig az igazság az, hogy mindenkinek, aki nem konfekció méret – ami alapján a legtöbb bolt kínálata készül –, nem egyszerű az öltözködés, így fontos, hogy valamelyest céltudatosan keressük azokat a fazonokat, melyek a mi alkattípusunknak a leginkább jól állnak. Nézzük tehát, alma típusként mik azok az őszi irányzatok, melyek biztos alapot adhatnak ruhatárunknak!

Egyenes szárú nadrágok Kép forrása: hu.pinterest.com

Az alma alkatra jellemző, hogy hastájékon jelenik meg a pluszsúly jelentős része, illetve, hogy a végtagok rövidebbek, emiatt pedig fontos, hogy olyan nadrágot, illetve szoknyát válassz, ami optikailag nyújt.

Az egyenes szárú nadrágok szerencsére idén ősszel nagyon divatosnak számítanak, plusz előny, ha magasított derekúak, hiszen ezzel még jobban tudod látványra nyújtani magad. A kényelem érdekében azonban arra ügyelj, hogy elasztikusabb anyagból válassz nadrágot, így elkerülve, hogy hasban túlzottan szorítson!

Szoknya esetében szintén a hosszított, térdig, vagy térd alá érő, A- vagy egyenes szabású fazont válassz! Arra érdemes figyelni, hogy mintás nadrág vagy szoknya esetén a túl nagy, eltúlzott motívumok nem előnyösek a számodra!

Mell alatt behúzott kabátok Kép forrása: hu.pinterest.com

Ősszel különösen fontos a rétegezés, azonban szerencsére idén is hódítanak a ballonkabátra emlékeztető formák, illetve a vékonyabb szövetkabátok.

Ezek között viszonylag gyakran előfordul olyan kialakítás, mely mell alatti behúzással van ellátva, ami az alma alkathoz tökéletes! Ezzel az aprócska optikai praktikával kihangsúlyozhatod a derekad, és homokóra alkatot varázsolhatsz magadnak.

Arra azonban mindenképpen ügyelj, hogy az ilyen mellben szűkebb fazonokhoz ideális és kényelmes melltartót válassz! Színben teljesen szabad a terep, idén a sárgás, bordós árnyalatok mellett a szürke és a fenyőzöld is hódít!