A divat jövője, a viselhető technológia

Póta Szilvia
Írta: ,

Úgy tűnik az okos óra még csak a kezdet, a legnagyobb tervezők már azon dolgoznak, hogyan lehet kombinálni az új generációs készülékeket a kényelemmel és az esztétikummal. A jövőben a viselhető technológiának köszönhetően nyomon követheted pulzusszámodat, átfogó képet kaphatsz étkezési szokásaidról, figyelemmel kísérheted hangulatváltozásaidat, vagy akár sportteljesítményedet is fokozhatod! Íme a legígéretesebb találmányok!

Napelemes ruhadarabok Kép forrása: dezeen.com

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy az okostelefonok valahogy mindig a legrosszabb pillanatban merülnek le. Pauline van Dongen úgy döntött véget vet a problémának, és olyan ruhákat tervez, melyek egy nap alkalmasak lehetnek akár telefontöltésre is.

A rugalmas napelemek ihlették meg a designert, aki egy sor olyan ruha illetve kiegészítő ötlettel rukkolt elő, mely a napsugárzást az egyes darabokon keresztül villamos energiává alakítja. A Wearable Solar névre keresztelt kollekció lehetővé teszi viselőjének, hogy egy órányi napon tartózkodás alatt akár 50 százalékkal feltöltse készülékét.  

Okos ékszerek Kép forrása: newsbeatsocial.com

Az intelligens ékszerek már nem merülnek ki az okosórákban, mostanra gyűrűk, karkötők, sőt fülbevalók is rendelkezésünkre állnak. Ezek a különleges darabok nem csak jól néznek ki, hanem tájékoztatnak az aktuális időjárásról, a hírekről, névnapokról, sőt akár zenelejátszásra is használhatjuk őket. 

Az okosgyűrűk például különböző színekkel és rezgéssel jelzik az SMS-eket, telefonhívásokat, e-mail-, Twitter- és Facebook-üzeneteket.

Alexandr Kostin csuklón hordható Hand Tree nevű találmánya többek között arra is képes, hogy megtisztítsa a levegőt. Ez a különleges karkötő úgy működik, mint a növények, beszívják a széndioxidot, majd átalakítják, és oxigén formájában visszajuttatják a levegőbe.