7 alapdarab, amit feltétlenül szerezz be a nyárra

Írta: ,

Az idei évben a divatban szinte mindent szabad – akár ébredés után is kimehetsz az utcára, elég csak egy kis sminket feltenned. Oké, talán mégsem ilyen egyszerű ez az egész, a laza darabokat ugyanis gondosan össze kell válogatni, hogy megfelelő hatást érj el velük! 2016-ban ugyanis nem csak a könnyed, kényelmes viseleten van a hangsúly, hanem az elegáns, nőies vonalakon is. Az viszont biztos, hogy a következő ruhadarabok nem hiányozhatnak a te szekrényedből sem!

Elő a vállakkal! Kép forrása: sincerelytommy.com

1/7 Elő a vállakkal!

2016-ban hódít a Lolita stílus!

Most nem a dekoltázson, hanem a vállakon és a kislányos fodrokon van a hangsúly, ezért mindenképpen szerezz be egy ejtett vállú felsőt a nyári szezonra!

Akár magasított derekú nadrággal, akár egy szoknyával viseled, a nőies hatás garantált.

Fodros szoknya Kép forrása: stylecaster.com

2/7 Fodros szoknya

Fodrok, fodrok és fodrok! Legyen szó az előbb említett ejtett vállú felsőről, egy ruháról vagy szoknyákról – most a „Fodrot mindenhova!” a jelmondat.

Te is megtalálhatod az alkatodnak megfelelő fazont, mivel a hossza szinte teljesen mindegy, a hangsúly a fodrokon van.

Alacsony lányoknak a magas derekú, rövidebb darabok ajánlottak, mivel ez a fazon megnyújtja a lábakat. A teltebb hölgyeknek pedig a térdig vagy kissé a térd alá érő fazon lesz a legjobb választás!

Ébren álmodóknak Kép forrása: eonline.com

3/7 Ébren álmodóknak

Legyen szó hálóing ruháról vagy pizsamáról, idén nem csak a hálószobában viselheted őket, hanem az utcán is.

Készülhet selyemből vagy pamutból, lehet csíkos, kockás, mintás vagy egyszínű.

Viselheted nappal vagy este, elegánsan vagy sportosan – az egyedi hatás nem marad el.

Sportos papucsok minden mennyiségben Kép forrása: modernlegacy.com.au

4/7 Sportos papucsok minden mennyiségben

Tavaly jöttek be a divatba a mami papucsok, ami sokaknak tetszett, sokakban pedig mély ellenérzést váltott ki – akár annak idején a zokni-szandál kombináció. Idén egy picit szélesedett a paletta, már nem csak a mami papucsok hódítanak, hanem a puritán, sportos darabok is.

Ha te is azok közé a lányok közé tartozol, akik öt percnél tovább nem képesek magas sarkúban ácsorogni, akkor a következő tipp neked szól: nem tilos, sőt kifejezetten ajánlott idén elegáns ruhadarabokhoz is lapos talpú papucsot viselni.

Horgolt ruha Kép forrása: kimcrinochet.blogspot.hu

5/7 Horgolt ruha

A horgolt darabok először a 60-as, 70-es években hódítottak, pár éve pedig kötelező darabjai a fesztiváloknak.


Itt a fesztiválszezon! – Gyűjts inspirációt 2016 legjobb outfitjeiből


Ha már te is megvásároltad a fesztiválbelépődet, nincs más dolgod, mint megkeresni a hozzád leginkább passzoló horgolt fesztivál-összeállításodat.

Fehér ing, picit másként Kép forrása: bloglovin.com

6/7 Fehér ing, picit másként

A fehér ing sosem megy ki a divatból. Idén hódítanak az extrém fazonok és a megszokottól eltérő viselési megoldások.

Gombold félre, vágj bele, tűrd be az elejét vagy az egyik oldalát, hagyd kilógni az egyik vállaidat vagy vedd fel fordítva az inget.

Idén mindent szabad!

7/7 Válltáska

Ebben a szezonban a nagy pakolós táskák helyét átvették a picike táskák. Ez a trend sokak számára okozhat logisztikai fejtörést, hiszen mi nők rejtett Mary Poppinsként hajlamosak vagyunk a fél háztartást belegyömöszölni a táskánkba. De valljuk be, egy apró, nőies válltáska sokkal szebb látványt nyújt, mint hatalmas pakolós elődjei.

Már nem kell, hogy a színe passzoljon a cipődhöz, így nyugodtan lehetsz merészebb a színválasztást illetően. Törekedj a praktikumra, válassz olyan darabot, aminek a láncát könnyedén leakasztva este clutch-ként használhatod.