5 üzenet a kifutóról, ami átformálja a divatról alkotott képedet

Berényi Nóri
Írta: ,

Coco Chanel, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent, Oscar de la Renta – néhány név a divatvilágból, akik olyan művészi magaslatokba emelték ezt az iparágat, mint senki rajtuk kívül. Az alkotásaik szezonról szezonra uralják a divatot és nők milliói áhítoznak arról, hogy egy nap majd az ő ruháikat viselhetik. Erős személyiségek, akiknek konkrét véleményük van a divatról – nem hiába állnak a mai napig ők a szakma csúcsán!

Saját személyiség Kép forrása: harpersbazaar.com

A divat önkifejezés: amikor felöltözöl, a személyiséged lényegét foglalod össze. Ez a vizuális kommunikáció esszenciája. – Vera Wang

Milyen igaz… Sokan a hétköznapokon, a reggeli gyors készülődés során csak felvesznek valamit, ami épp tiszta és kényelmes, de igazából nem nagyon érdekli őket, hogy ezzel mit közvetítenek a világ felé. Pedig azok az emberek, akik nem ismernek, 90%-ban a külsőd alapján alakítják ki rólad első véleményüket.

Persze nem kell minden nap kiskosztümben járnod az utcákat, ha az nem te vagy és nem érzed benne jól magad. Végtére is teljesen mindegy, mit viselsz, a lényeg, hogy a ruháidon keresztül is kifejezd a személyiségedet.

Mindig is hittem, hogy a divat nem csak szebbé teszi a nőket, hanem önbizalmat is ad, megerősíti őket. – Yves Saint-Laurent

Biztosan neked is volt már olyan napod, amikor azt érezted, hogy nem igazán állt össze az aznapi szetted, és ettől még az önbizalmad is elment.

És persze vannak azok a napok, amikor annyira megtalálod a stílusodat, hogy szinte a föld felett repkedsz és olyan kisugárzásod van, amire minden ember felfigyel.

A cél pedig az, hogy az év minden napján ezt érezd!