5 szupertrendi ruhadarab, amit egy régi pólóból elkészíthetsz

Írta: ,

Néhány régi pólót mindig érdemes megtartani. Kényelmes bennük aludni, jól jönnek takarításkor is,  de ha lassan kifolynak a szekrényedből, ellenben úgy érzed, nincs egy klassz felsőd, amit egy buliba felvehetnél, akkor figyelj, mert kiderülhet, hogy kincset érő alapanyag birtokában vagy! Az alábbi ruhacsodák némelyikéhez ráadásul még varrnod sem kell majd. 

Indiános crop top Kép forrása: robadadonne.it

1/5 Indiános crop top

A crop top egyébként is nagy divat, a rojtok pedig a tavalyi lecsengésük után idén megújult erővel térnek vissza, ezért ez a variáció a régi, unalmas pólódra minden szempontból nyerő választás.

Ráadásul tényleg nem is igényel különösebb szabás-varrás képességet. Fogj egy éles ollót, és egy előre bejelölt pontig vágd vissza csíkokban a felsőt.

A csíkokat hagyhatod lógni, köthetsz rájuk csomót, sőt össze is kötheted az egymás mellett lévőket, így hálós részt alkotva a pólón. A variációknak csak a képzeleted szabhat határt!

Két legyet egy csapásra Kép forrása: mylistoflists.com/

2/5 Két legyet egy csapásra

Ha van egy szűkebb fazonú, de már nem használt, esetleg foltos pólód, meg egy nagyobb méretű, akkor egy kis szabással könnyen készíthetsz belőlük egy ilyen könnyű kánikularuhát! 

A ruha fölső része a kisebb póló lesz, az alsó pedig a nagyobb méretű, aminek le kell vágnod a nyakát és az ujjait, majd összevarrnod az oldalát.

Ezzel a módszerrel két nem használt pólótól is megszabadulhatsz, és helyettük egy aranyos kis nyári ruha kerül vissza a szekrénybe.

Azzal a különbséggel, hogy ez már nem csak a helyet foglalja, hanem valóban hordani is fogod!

Oldalt kötött fazon Kép forrása: buzzfeed.com

3/5 Oldalt kötött fazon

Az oldalt mélyen dekoltált felsők most egyébként is divatosak, ezzel a módszerrel pedig egy nagy méretű pólót is hordhatóvá tehetsz.

Vágd le a felső mindkét oldalát a vállakból kiindulva, majd az alját két oldalt egyszerűen csomózd össze.

Ha szeretnéd, gyorsan végigszaladhatsz varrógéppel a vágás mentén, hogy ne bomoljon az anyag, de egy kis szerencsével ezt akár ki is hagyhatod.

Ha a póló túl hosszú lenne, akkor az aljából is vághatsz le valamennyit, és olyan méretűre csomózhatod, amilyenre szeretnéd.

4/5 Pólóból strandtáska

Szuper jópofa ez az ötlet, ami a nem használt pólót mindent elnyelő strandtáskává alakítja. Az ujjakat levágva már meg is kapod a táska füleit, a már említett visszavágós, kötözős módszerrel pedig összefoghatod a csomagod alját.

Még jobban fog kinézni a végeredmény, ha valamilyen mintás pólóból készíted, esetleg az anyagot előtte batikolod, vagy fehérítővel elkészíted a saját feliratodat, mintádat a textilre.

Ereszd el a fantáziádat!

Nyaklánc helyett Kép forrása: glamradar.com/

5/5 Nyaklánc helyett

Első pillantásra kicsit trükkösebbnek tűnik ez a felső, mint amilyen valójában.

A nyakrész levágása után a dekoltázs köré lyukakat kell szúrnod az anyagba, majd ebbe visszafűznöd a levágott részből kinyesett és kicsit megsodort szálakat, amiket persze batikolhatsz is, de elkészítheted őket egy más színű pólóból is.

Itt is a fantáziádra van bízva, hogy mit hozol ki ebből az egyszerű trükkből, illetve, hogy a fűzős részt csak a póló elejére, vagy akár a hátuljára, egészen végig, a derekadig is elkészíted.