A testbeszéd 6 legrosszabb formája, amivel fel kell hagynod – ha nem akarod elrontani az első benyomást

Szirák Viki
Írta: ,

Általában észre sem vesszük, hogy a feszültség, stressz levezetésére milyen mozdulatokat csinálunk a kezeinkkel, lábunkkal, vagy akár az egész testünkkel. Pedig az igazság az, hogy néha egy-egy apró mozdulat is sokat elárul az érzéseidről, gondolataidról, vagy akár a személyiségedről. És sajnos majdnem biztos, hogy az alábbiakat te is csinálod – pedig ez nagyon rossz benyomást kelt másokban rólad. Ideje leszámolni a testbeszéd alábbi formáival!

Görnyedt testtartás Kép forrása: buecax/depositphotos.com

Veled is megesik, hogy észrevétlenül görnyedt pozícióban ülsz vagy állsz?

Ez a testtartás arra utal, hogy bizonytalan vagy, és nincs elég önbizalmad, ezért mások társaságában próbálod magad minél kisebbre összehúzni, és eltűnni a háttérben.

A gond az, hogy ez rögtön feltűnik a környezetednek, és emiatt kevésbé vesznek komolyan, vagy nem kérik ki a véleményed!

Néha kényelmesnek tűnhet keresztbe tett karokkal és lábakkal ülni, de amikor állásinterjún veszel részt, vagy a főnököddel beszélgetsz, ezt a testtartást felejtsd is el.

Ugyanis azt jelképezi, hogy elzárkózol mindattól, amit neked mondanak, nem értesz egyet, és nem vagy hajlandó közreműködni.

Sokkal többet érsz el azzal, ha egy komoly beszélgetés során a kezeidet inkább tenyérrel felfelé tartod, hiszen ezzel épp azt éred el, hogy megbízhatóbbnak és nyitottabbnak fogsz tűnni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!