Végleges leszámolás a narancsbőrrel

Sándor Alexandra
Írta: ,
Végleges leszámolás a narancsbőrrel

A kritikus területeken – azaz a csípőn, a popsin, a combokon és a hason – kialakult hepehupás felület nem életveszélyes zsírraktárakat jelent, amelyeket csodakrémekkel számolhatsz fel. Még mielőtt befizetnél a következő méregdrága „hájbontó” kezelésre, olvasd el tippjeinket! Aztán felejtsd el a narancsbőrt örökre…

Hagyd abba a kenegetést!

A cellulitisz nem bőrprobléma – a „narancsbőr” elnevezés éppen ezért igencsak félrevezető. Rengetegen hajlamosak azt hinni, hogy külső kezelés, például krémek vagy zselék hatására eltűnhet. A valóság ezzel szemben, hogy kötőszöveti gondról van szó: általában a kollagén- vagy izomrostok egyenetlensége, rugalmasságának megszűnése okozza.
A kencék többsége közvetlenül nem árthat ugyan, ám pszichés hatásuk így is veszélyes. Ha ugyanis azt hiszed, hogy tettél valamit a narancsbőröd felszámolásáért, könnyebben hanyagolod az egészséges táplálkozást és a mozgást, ami viszont tényleg segíthetne rajtad.

Felejtsd el a kezeléseket!

A kezelés nemcsak otthon, különböző kozmetikumok segítségével történhet. Ma már gépi megoldások tucatjai állnak rendelkezésre, melyek azt ígérik, hogy megszabadítanak a cellulitisztől – méghozzá örökre.
Az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság (FDA) nyilvántartást vezet azokról az esetekről, amikor a hasonló beavatkozások maradandó károsodást, többnyire hegesedést okoztak az érintetteknél.

A tekercselésnek, a vákuumozásnak és a hőkezeléseknek sincs bizonyított hatásuk a narancsbőr ellen.

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció