Túlélő csomag menstruációra - Ezeknek mindig ott a helye a táskádban!

Írta: ,

Nincs nő, aki rajongana a haviért, de elfogadtuk, hiszen így természetes. Vannak viszont dolgok, amiket nem kell elfogadnunk: a menstruáció nem egy kellemetlen, piszkos ügy, lehet rendkívül kényelmes és nőies esemény a maga nemében, ha úgy csináljuk, ahogyan azt kellene. Ehhez nem kell más, mint minőségi kellékek és egy kis öngondoskodás. Most a legprofibb túlélőcsomagot állítottuk össze nektek, amivel garantáltan megelőzhetitek a kényelmetlen helyzeteket! (x)

Betét

Nem kezdhetjük mással a sort, mint a betétekkel. Habár csinos, alakot megmutató öltözetek alá a nők többsége a tampont választja, az igazán nehéz napokon a betét az egyetlen, ami kényelmet és biztonságot nyújt. Egy csinos dobozkába rejtve a betétek jól elférnek, így akár hónapokon keresztül is könnyűszerrel hordozhatod a táskáidban.

Az utolsó enyhe napra jó választás lehet a tisztasági betét is, amiből jó, ha a táskádban állandóan tartasz néhány darabot, hiszen bárhol és bármikor felfrissülhetsz a segítségével. 

Bien tipp: Kedvenceink a puha Softelle betétek, amelyek nem csak ellátják a feladatukat, hanem baktériumölő hatásúak, szagsemlegesítő funkcióval bírnak és tökéletesen szellőznek.

Tampon

A tamponok nagy előnye a betétekkel szemben, hogy használatukkal akár meg is feledkezhetünk arról, hogy épp menstruálunk. Tárolásuk is rendkívül kényelmes: bármelyik miniatűr zsebben eldughatod őket, de betétes dobozkádban is jól elférnek. Azért is szeretheted őket, mert – ha nem napra pontos a vérzésed – érhet váratlan meglepetés a menstruációdat illetően.

Ha tampont tartasz magadnál, nem kell azzal foglalkoznod, milyen fehérnemű van rajtad, hiszen a testedhez, nem pedig a bugyidhoz igazodik.

Bien tipp: Ha már egy brand termékeit napokig „magadban hordozod”, nagyon nem mindegy miből készültek és mennyire teszik a dolgukat. A Softelle tamponok nemcsak bio-organikus pamutból készültek és vegyszermentesekhanem még a menstruációd erősségéhez is nagyszerűen igazodnak. Kényelmetlen, sőt, fájdalmas is lehet ugyanaz a tamponméret az utolsó napokban, mint ami a vérzés elején szükséges, ezért érdemes a szuper, normál, mini méretekkel variálnod.

Intim törlőkendő

A hagyományos törlőkendőnek ott a helye a táskádban, hiszen nem csak felfrissítheted vele magadat, hanem egyúttal fertőtleníthetsz is általa, akár egy gyors kézmosást is kiválthatsz a segítségével. Az intim törlőkendők ennél többet tudnak, ugyanis kifejezetten a női pH-hoz igazodnak, tehát egyenesen ápolják és védik az intim területeket.

Egy ilyen tisztítás bármikor jól eshet, de a nehéz napok alatt különösen frissítően hat, ha egy kicsit áttörölgeted magadat. Ez kiemelkedően fontos lehet akkor, ha nem tampont, hanem betétet használsz, ugyanis nehéz lehet teljesen megtisztítani magadat egy átlagos illemhelyiségben. Az intim törlőkendők előnye, hogy csak néhány darab kerül belőlük egy-egy csomagba, így sem súlyban, sem térben nem foglalnak sokat a táskádban.

Alsónemű

Ha váratlanul ért a dolog, azonnal cselekedni kell, hiszen az alsónemű után a ruha áldozódik fel a menstruáció oltárán. Egy tartalék tiszta bugyi minden nő legjobb barátja -  és ez nemcsak a havi vérzés időszakára vonatkozik, hiszen izzadás, hüvelyi váladékozás és egyéb cifraságok bármikor megeshetnek. Egy közmosdóban is áthúzható a törlőkendő alkalmazása után, és máris megújult nőként léphetünk ki a világba!

Egy filter gyógytea

A menstruáció során mindenkinek jól esik egy kis extra kényeztetés. Sokan kívánják ilyenkor a csokit, aminek oka nem csak a boldogsághormon utánpótlásban, hanem a magnéziumban is keresendő. A vérzés során rengeteget felhasznál a szervezetünk ebből az ásványi anyagból, és pótlásért kiált. Persze egy-két falat csoki nem árt, de ilyenkor érdemes inkább célzottan megválogatni a napi étkezéseket. Ezen felül a testednek és a lelkednek is jót tesz, ha meg tudsz inni egy görcsoldó, nyugtató teát – a legtöbb helyen forró vizet tudsz csinálni, így csak a filterről kell gondoskodnod. Ha kifejezetten a menstruáció tüneteinek enyhítése a cél, akkor a cickafark, a málnalevél, a pásztortáska, a palástfű és a citromfű az, amit érdemes magadnál tartanod.