Tudományos tény: a cicid gyorsabban öregszik, mint te

Írta: ,

A női mell sajnos hamarabb adja meg magát az öregedésnek, mint a test többi része, a bőr ezen a területen hamarabb ereszkedik meg, mint bárhol máshol. Egy friss tudományos kutatás igazolta is ezt a szörnyű tényt, de nekünk van néhány tippünk, mit tehetsz, ha szeretnéd késleltetni a cicid öregedését!

Szörnyű hírek cicitájról Kép forrása: urbanoutfitters.com

1/4 Szörnyű hírek cicitájról

A Genome Biology tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban a Kaliforniai Egyetem kutatói 7844 szövetmintát elemeztek, és azt nézték, mennyire öregedett meg a DNS-mintájuk.

A DNS kémiai markerei ugyanis az évek előrehaladtával változnak, a gének kevésbé vagy jobban denaturálttá válnak – az egyetem kutatói ezt a tulajdonságot használták fel arra, hogy megállapítsák, a test mely szövetei öregednek hamarabb, és melyek később.

Az 55 és 60 éves embereknek például átlagosan 9 évvel fiatalabb volt a szívizma, mellszövetük azonban 3 évvel idősebb, mint a reális életkoruk. A kutatók szerint ezt az okozza, hogy a mellek folyamatos hormonkoktélnak vannak kitéve.

A hidratálás segít Kép forrása: eatsleepdenim.com

2/4 A hidratálás segít

Ha nem szeretnéd, hogy a melleid három évvel beelőzzenek, akkor tenned kell értük.

A legfontosabb tényező a bőröd feszességének megtartásában melltájékon is a hidratálás.

Bármennyire is sietsz zuhanyzás után, a ciciket ne hagyd ki a krémezésből!

Gondolj bele, mennyi mindenen megy keresztül a melleid bőre: folyton nyúlnia kell, ahogyan nősz, amikor szülsz meg pláne, ha pedig esetleg fogysz egy kicsit, innen tűnik el először a plusz zsírszövet (sajnos).

A drága hidratálókrémek helyett viszont érdemesebb természetes hidratálást választanod a bőröd regenerálásához – ilyen például a kókuszolaj, ami igazi aduász, és gyakorlatilag az egész testedre használhatod.


Így használd a csodás kókuszolajat


Biztosítsd be őket! Kép forrása: sosageblog.com

3/4 Biztosítsd be őket!

A megfelelő melltartó elengedhetetlen ahhoz, hogy ne helyezz plusz stresszt a melleidre. Ne csak találomra menj el melltartót vásárolni, hanem kérd ki az eladók segítségét a fehérneműboltban, ők jól tudják, hogyan kell kinéznie rajtad egy adott fazonnak.

Persze néha az sem árt, ha kicsit félreteszed a melltartót, hogy a bőröd is szabadon lélegezhessen.

Sportolásnál különösen fontos, hogy megfelelő minőségű és méretű sportmelltartó legyen rajtad – jógához mondjuk kevésbé elengedhetetlen az erős tartás, de ha tudod, hogy ugrálgatni fogsz, szorítsd a ciciket a mellkasodhoz, különben kétszer olyan gyorsan fognak ereszkedni a rázkódás hatására.

Izmosítsd meg őket! Kép forrása: newportskinnytea.com

4/4 Izmosítsd meg őket!

Nem, nem leszel túl izmos sem a fekvőtámasztól, sem a húzódzkodástól, és a nagyobb súlyos gyakorlatoktól sem lesznek olyan mellizmaid, mint Arnold Schwarzeneggernek.

Ellenben szépek és feszesek lesznek a melleid, és optikailag kerekebbnek tűnnek majd.

Sok nő fél a mellizmaira is gyúrni, nehogy túl férfias legyen, pedig ez öreg hiba: akkor mutat gyönyörűen egy cici melltartó nélkül is, ha megfelelő mennyiségű izomtömeg támogatja felülről.


Tippek és gyakorlatok az otthoni edzéshez Katus Attilától