Tudományos tény: a cicid gyorsabban öregszik, mint te

Nagy Niki
Írta: ,
Tudományos tény: a cicid gyorsabban öregszik, mint te

A női mell sajnos hamarabb adja meg magát az öregedésnek, mint a test többi része, a bőr ezen a területen hamarabb ereszkedik meg, mint bárhol máshol. Egy friss tudományos kutatás igazolta is ezt a szörnyű tényt, de nekünk van néhány tippünk, mit tehetsz, ha szeretnéd késleltetni a cicid öregedését!

Szörnyű hírek cicitájról Kép forrása: urbanoutfitters.com

A Genome Biology tudományos folyóiratban megjelent tanulmányban a Kaliforniai Egyetem kutatói 7844 szövetmintát elemeztek, és azt nézték, mennyire öregedett meg a DNS-mintájuk.

A DNS kémiai markerei ugyanis az évek előrehaladtával változnak, a gének kevésbé vagy jobban denaturálttá válnak – az egyetem kutatói ezt a tulajdonságot használták fel arra, hogy megállapítsák, a test mely szövetei öregednek hamarabb, és melyek később.

Az 55 és 60 éves embereknek például átlagosan 9 évvel fiatalabb volt a szívizma, mellszövetük azonban 3 évvel idősebb, mint a reális életkoruk. A kutatók szerint ezt az okozza, hogy a mellek folyamatos hormonkoktélnak vannak kitéve.

A hidratálás segít Kép forrása: eatsleepdenim.com

Ha nem szeretnéd, hogy a melleid három évvel beelőzzenek, akkor tenned kell értük.

A legfontosabb tényező a bőröd feszességének megtartásában melltájékon is a hidratálás.

Bármennyire is sietsz zuhanyzás után, a ciciket ne hagyd ki a krémezésből!

Gondolj bele, mennyi mindenen megy keresztül a melleid bőre: folyton nyúlnia kell, ahogyan nősz, amikor szülsz meg pláne, ha pedig esetleg fogysz egy kicsit, innen tűnik el először a plusz zsírszövet (sajnos).

A drága hidratálókrémek helyett viszont érdemesebb természetes hidratálást választanod a bőröd regenerálásához – ilyen például a kókuszolaj, ami igazi aduász, és gyakorlatilag az egész testedre használhatod.


Így használd a csodás kókuszolajat


Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató