Te is borotválod? 5+1 tanács a tökéletes szőrtelenítéshez

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Te is borotválod? 5+1 tanács a tökéletes szőrtelenítéshez

Ahogy rövidülnek a ruhák, úgy válik egyre égetőbb kérdéssé a szőrtelenítés. Igaz, hogy vannak tartós, ám fájdalmas módszerek, mégis a borotva az, ami mellett a legtöbben leteszik a voksukat. Hogyan szőrteleníthetsz vele tökéletesen?

Megfelelő irányból

Régen még mindenhol azt olvashattuk, hogy a szőrnövekedéssel megegyező irányba kell borotválkozni, de ma már tudjuk, hogy ezt egyáltalán nem hoz makulátlan végeredményt.

Mindig a szőr növekedésével szemben kell szőrteleníteni, ebbe az irányba kell húzni a borotvát. Ám – hogy a dolog még véletlenül se legyen pofon egyszerű – testünk felületén nem mindig ugyanúgy nőnek a szőrszálak.

Különösen jó példa erre a hónalj, vagy éppen a szeméremdomb. Ennél az oknál fogva nem lehet egyöntetűen azt mondani, hogy „lentről felfelé kell borotválkozni”, hiszen mindig azt kell nézni, milyen irányból indulnak a szálak.

Utolsó lépés

Végül pedig nagyon fontos, hogy megfelelően hidratáld a bőrödet, ám hagyd, hogy kicsit megnyugodhasson a terület. Tehát ne közvetlenül a borotválkozás után használd a hintőport, vagy éppen a testápolót, mert fájdalmas és kipirosodott lehet a végeredmény.

Pár perc után óvatosan masszírozd bele a bőrödbe a terméket, vagy hintsd be a felületét.

Ekkor is kell még egy kis időt szánni a tökéletesen sima bőrre, hiszen ha azonnal felkapsz valamit, akkor nem tud a krém beszívódni, a bőröd pedig nem képes szellőzni.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?