5 kérdés, amit minden tetovált lány halálosan un

Szőke Angéla
Írta: ,
5 kérdés, amit minden tetovált lány halálosan un

Itt a nyár és a meleg idővel előkerülnek a lenge ruhák, melyek láttatni engedik viselőjük tetoválásait. Akár egyetlen ábrát varrattál a testedre, akár ötvenet, sajnos elkerülhetetlen, hogy ezzel kapcsolatban ne tegyenek fel kérdéseket idegenek. Szerencsés esetben ezek az emberek megdicsérik a tetoválásaidat, vagy megkérdezik, hol csináltattad, de sokszor előfordul, hogy bírálnak és kéretlen megjegyzésekkel traktálnak.

Régen csak a fegyencek és a matrózok viseltek tetoválást, később a metálzenészek és a ketrecharcosok, ma viszont már sokkal elterjedtebb az önkifejezésnek ez a művészi formája. Olyannyira, hogy napjainkban nem ritka, ha egy tizenéves lány full sleeve (telikaros) tetkót villant. Egy ideális társadalomban mindenki megtartaná negatív véleményét ezzel kapcsolatban, de sajnos az emberek nem arról híresek, hogy kritikájukat véka alá rejtik. Az alábbi öt idegesítő kérdést minden tetovált lánynak feltették már.

1. Mit jelent a tetkód?

Lehet, hogy semmit nem jelent, csak viselőjének tetszett az ábra és úgy döntött, szeretné a testén viselni. Lehet, hogy valami mélyebb jelentése van, ami lehet akár vallással, vagy egy elhunyt rokonnal, baráttal kapcsolatos, amit nem szívesen osztana meg egy ismeretlennel. A lényeg, hogy senkinek semmi köze hozzá.

Ha egy idegennel teszi fel ezt a kérdést, sokszor kellemetlen szituációt szülhet, hiszen ez magánügy.

A legjobb az, ha az illető maga döntheti el, hogy szeretne-e beszélni a tetoválásairól.

2. Megérinthetem?

Bármilyen hihetetlen, a tetovált bőr – miután meggyógyult és lejött róla a var – ugyanolyan tapintású, mint a nem tetovált bőr. Ha viszont friss a tetkó, akkor sebes-varas, tehát a tetovált bőrt semmilyen állapotában nem érdemes taperolni. Senkinek nem jut eszébe más sima bőrét, vagy sebét megérinteni, ennek ellenére az emberek a tetovált bőrt szeretik kíváncsian fogdosni. Ez minden kivarrt embert minimum fáraszt, de inkább egyenesen idegesít.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!