Látványos tetoválási stílusok, csodás festmények a bőrödön

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Látványos tetoválási stílusok, csodás festmények a bőrödön

Kép forrása: scene360.com

A tetoválások minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendenek, és talán azt is mondhatjuk, hogy lassan elfogadottá válnak. Bár egyes munkahelyeken még most is kizáró tényező a látható helyen feltűnő motívum, azért már senki sem akad fenn néhány különleges minta láttán. De tudod, hogy a klasszikusokon túl milyen tetoválási stílusok vannak még?

Realisztikus technika Kép forrása: etsy.com

A realisztikus tetoválásokra leginkább az élethű kifejezés illik, ezek a munkák valóban olyanok, mintha csodás festmények kerültek volna a bőrre.

Jellemző módon a portrékat sorolhatjuk ide, de minden tetoválást is realisztikusnak nevezhetünk, ha az fotószerű, és pont úgy néz ki, mint ahogy a valóságban várnánk.

Ez a tetoválási stílus nagyon személyes és egyedi, általában azok választják, akik imádják a szépet, a valósághűt, és akik pl. egy szeretett ismerősük arcképét szeretnék megörökíteni.

Ennek ellenére nem csupán a megfogható valóság jellemzi ezt a stílust, bármilyen vízió, meseszerű téma képezheti a tetoválás alapját, a lényeg igazából a teljesen valósághű, pontos végeredmény.

Watercolor (vízfesték) Kép forrása: cuded.com

Ez az imádnivaló új stílus talán minden eddiginél közelebb áll a festészethez, és tökéletes ellentéte a már említett realisztikus munkáknak.

Míg az előző stílusnál a pontosság, az élethű formák és vonalak egyértelműen központiak, addig a watercolornál éppen az elnagyoltság, a határok figyelmen kívül hagyása a legfontosabb szempont.

A színek és a formák összemosódnak, határozatlannak tűnnek, de mégis minden egyes „ecsetvonásnak”, látszólag véletlenszerűen kitöltött felületnek nagyon fontos szerepe van.

A vízfesték tetoválásban ráadásul sokszor a kontúrok sem találkoznak, néha pedig teljesen hiányoznak ezek a meghatározó vonalak.