Ha még tetkó-szűz vagy – Minden, amit eddig nem mertél megkérdezni a tetoválásról

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ha még tetkó-szűz vagy – Minden, amit eddig nem mertél megkérdezni a tetoválásról

Lassan már többen lesznek azok, akiknek van tetoválásuk, mint akiknek nincs. Bár a társadalom egyre inkább elfogadóvá válik, azért oda kell figyelni néhány fontos tényezőre, mielőtt tetoválást csináltatunk.

Mennyire fáj?

Ezt a kérdést nem igazán lehet megválaszolni, ugyanis teljes mértékben egyénfüggő, mennyire fáj az adott tetoválás elkészítése. Akadnak, akik jóformán az egész testüket körbevarratták, de bizonyos helyeken egyszerűen képtelenek elviselni a tűk munkáját, annyira érzékenynek bizonyul a felület.

Másoknak szinte szünetre sincs szükségük, olyan jól tűrik a fájdalmat, megint mások pedig szinte vonalanként pihenőt kérnek. A legérzékenyebb területek egyébként csont és ínszalag közelében vannak, illetve ott, ahol vékony a bőr (pl. boka, mellkas), ezeken a részeken valóban emberpróbáló feladat a tetoválás.

Legyél elővigyázatos!

Már nem igazán számít újdonságnak, hogy a szalont és a mestert is gondos utánajárást követően szabad csak kiválasztani, ám sokan még mindig olyan mintát varratnak magukra, amit minden bizonnyal nem egy művész készített, hiába is állította be magát annak.

Ha tetoválást készíttetsz, akkor ne csak azt gondold át, hogy mit és hova szeretnél, hanem annak is járj utána, hogy az adott témában mely tetoválók járnak az élen.

Egyesek portréra specializálódtak, mások a virágmintákban érzik otthon magukat, megint mások az elvont témákat jobban preferálják. Ha egy ilyen művészre bízod a gondolataidat, garantáltan nem fogsz csalódni sem a tervezésben, sem a kivitelezésben.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!