Ha még tetkó-szűz vagy: minden, amit eddig nem mertél megkérdezni

Ha még tetkó-szűz vagy: minden, amit eddig nem mertél megkérdezni

Címlap / Stílus / Test / Ha még tetkó-szűz vagy: minden, amit eddig nem mertél megkérdezni

Lassan már többen lesznek azok, akiknek van tetoválásuk, mint akiknek nincs. Bár a társadalom egyre inkább elfogadóvá válik, azért oda kell figyelni néhány fontos tényezőre, mielőtt tetoválást csináltatunk.

Hogyan készül a tetoválás?

A tetoválást speciális gépekkel készítik, amik – működési mechanizmusoktól függetlenül – festéket juttatnak a bőr mélyebb rétegeibe. A tetoválás készítése során a művész felrajzolja a bőrödre a kiválasztott mintát, vagy egy speciális lap segítségével, jóformán nyomdaszerűen ráilleszti a körvonalakat a felületre.

Ha a minta jól alkalmazkodik a testedhez, megfelelőnek ítélitek meg a helyét, akkor máris jöhet a körvonalazás, avagy a legfőbb vonalak átvarrása, amit az árnyékolás és a színezés követ. Utóbbit általában több fajta tűvel (egyszerre akár többel is) készíti a tetováló.

Mennyire fáj?

Ezt a kérdést nem igazán lehet megválaszolni, ugyanis teljes mértékben egyénfüggő, mennyire fáj az adott tetoválás elkészítése. Akadnak, akik jóformán az egész testüket körbevarratták, de bizonyos helyeken egyszerűen képtelenek elviselni a tűk munkáját, annyira érzékenynek bizonyul a felület.

Másoknak szinte szünetre sincs szükségük, olyan jól tűrik a fájdalmat, megint mások pedig szinte vonalanként pihenőt kérnek. A legérzékenyebb területek egyébként csont és ínszalag közelében vannak, illetve ott, ahol vékony a bőr (pl. boka, mellkas), ezeken a részeken valóban emberpróbáló feladat a tetoválás.

istockphoto

Hova érdemes varratni?

Sajnos a tetoválás általában ott marad a leginkább tartós, ahol a legjobban fáj az elkészítése, hiszen általában csont közelében, illetve a vékonyabb bőrrétegen történik a legkevesebb változás a testünkön. Ennek ellenére azzal mindenkinek számolnia kell, hogy az idő múlása nyomot hagy a tetováláson, de valószínűleg hetvenévesen már az fog minket a legkevésbé zavarni, hogy van pár minta a bőrünkön.

A tetoválás készíttetésénél azt is át kell gondolni, hogy az adott mintát el kell tudni takarni, mert bár egyre inkább elfogadóbb a társadalmunk, bármikor adódhat olyan helyzet, amikor nem nézik jól szemmel, ha közszemlére tesszük a varrott motívumainkat.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»