Megéri tetováltatni? Egy felmérés szerint ennyire kedvelik a férfiak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság már nem is az számít furcsának, ha valakinek tetoválása van, hanem az, akinek még nincs, vagy nem is tervez varratni – legalábbis ez jellemző a fiatalabb korosztályra. De hogyan vélekedik erről a nagyközönség? Ráakadtam két olyan felmérésre, amik azt vizsgálták, vajon mit gondolnak az átlagemberek a tetoválásokról akkor, amikor azok az ellenkező nemen virítanak. Vonzónak, vagy éppen taszítónak gondoljuk a mintákat? És a férfiak milyennek látják azokat a nőket, akik sorra varratják magukra a különféle tetoválásokat?

Kevésbé vonzó a tetoválás, mint hittük?

Két lengyel kutató, Andrzej Galbarczyk és Anna Ziomkiewicz készítette azt a felmérést, amiben több mint 2500 embert kérdeztek meg arról, milyennek látják az általuk felmutatott képeken szereplő férfiakat. A hipotézis szerint azoknak a férfiaknak kellett volna vinniük a prímet, akik tetováltattak, hiszen ők azok, akik megtestesítik azt a bizonyos „ellenállhatatlan rosszfiút”.

A kutatásban résztvevők számára tehát félmeztelen férfiakat mutattak, majd megkérték őket, hogy értékeljék a látottakat. A férfiaknak magasabb pontszámot kellett adniuk azoknak a jelölteknek, akik szerintük tuti befutók lesznek a hölgyeknél, a nőknek pedig pusztán a vonzalom alapján kellett osztályozniuk a látottakat.

A hipotézissel teljesen ellentétes lett az eredmény, ugyanis a nők messze nem azokat a férfiakat találták vonzónak, akiken ott virítottak a tetoválások, éppen ellenkezőleg, azokat pontozták magasabb arányban, akiken nem volt semmilyen minta. Ezzel szemben a férfiak rendre azokat a társaikat jelölték meg, akik rendelkeztek tetoválással.

Ez a felmérés tehát arra világított rá, hogy a férfiak jóval túlbecsülik a tetoválások jelentőségét a vonzalommal kapcsolatosan.

Úgy vélik, tetoválás nélkül nem kapcsolódhatnak a rosszfiús imidzshez, illetve kevésbé fogják őket vonzónak tartani a nők, holott erről szó sincs. Azonban az jól látható, hogy a férfiak előbb láttak konkurenciát azokban a társaikban, akik rendelkeztek tetoválással.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba