Egy tetkó nem tetkó – Miért akarunk egyre többet?

Kerekes Vivien
Írta: ,
Egy tetkó nem tetkó – Miért akarunk egyre többet?

Mielőtt először tetováltatnánk magunkra, rengeteget gondolkodunk rajta. Melyik testrészünk lenne a legjobb választás, színes vagy fekete-fehér mintát szeretnénk, esetleg megelégszünk egy idézettel? Miután meghozzuk a döntést, és elkészül a tetkó, a legtöbben már biztosak benne, hogy hamarosan ismét betérnek a szalonba. De miért?

Már tudják, mire számíthatnak Kép forrása: phylestyle.blogspot.hu

Az emberek általában nem szokták elsietni a második tetoválással kapcsolatos döntéseket, hiszen pontosan tudják, mennyire fájdalmas egy varratás, milyen költségei vannak, és utána mennyi odafigyelést igényel.

Ugyanakkor azzal is képben vannak, mit visel el a testük, és hol érik el a fájdalomküszöb csúcsát. Akik egyszer átélték ezt a helyzetet, kevésbé félnek a szituációtól, és könnyebben vágnak bele egy újabb minta elkészítésébe.

Kicsit úgy vannak vele, hogy egy tetkójuk már van, ugyan mi káruk származhatna egy másikból? Mintha átlépnének egy határt, és többé nincs semmi, ami visszatartaná őket.

Az ok, amiért egy nem elég Kép forrása: us.wconcept.com

Valójában persze nincs tudományos magyarázat arra, miért akarunk egyre több tetkót. De a művészek általában már a készítés végénél tudják, ki az, aki a későbbiek folyamán vissza fog még térni.

Persze mi kíváncsiak lettünk, így rögtön megkérdeztük a témáról Lillát (25), aki épp néhány hete varratta magára a harmadik tetoválását.

"Az első és a második tetoválásom között nagyon rövid idő, mindössze 4 hónap telt el. Kicsit vicces, mert tényleg azt mondják, aki csináltat egyet, az nem tud megállni ennyinél, és van benne igazság. Amikor az első tetkómat varrta rám a művész, már a székben ülve eldöntöttem, hogy biztosan lesz még egy. Ehhez jelentősen hozzájárult, hogy nem fájt annyira a folyamat, így ez csak megerősített abban, hogy ismét belevágjak."

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő