Természetes fiatalító tippek egy ázsiai lánytól

Sándor Alexandra
Írta: ,

Az ázsiai szépségtrükkök világszerte hatalmas népszerűségnek örvendnek, hiszen általában sokkal később ráncosodik az ottani hölgyek bőre. „A nagymamámat folyton az anyukámnak nézik, az anyukámat pedig a nővéremnek” – nevet Kirby Koo, aki bár Amerikában született, génjeiben hordozza az áldásos örökséget. No, és persze az életmódjában, amiből ellestünk néhány ötletet.

„Rengeteg zöld teát iszunk.”

Ezerfelől hallhattad már, hogy a zöld tea valóságos antioxidáns-bomba, mely segít a szervezetednek a sejtkárosító szabadgyökök elleni harcban.

A szabadgyökök egyébként „elszabadult” oxigénmolekulákat jelentenek, amelyek hajlamosak olyan részecskékkel is kötést kialakítani, amikkel nem kellene – az osztódáson alapuló regenerációs folyamat így lassul le.


A gyönyörű bőr záloga: 5 értékes vitamin és ásványi anyag


A zöld tea viszont nemcsak emiatt egészséges, hanem azért is, mert elkészítésének rítusa bizonyítottan stresszoldó hatású, továbbá biztosan nem hagyod szomjazni a testedet, ha napi több adagot is elkészítesz.

Az ízesítésnél figyelj oda, hogy finomított cukor lehetőleg ne kerüljön bele!

„A szója az étrendünk szerves része.”

Noha a szója a nyugati társadalmakban támadások kereszttüzében áll, az ázsiaiak évezredek óta napi szinten fogyasztják.

Gondolj csak a távol-keleti éttermek fenséges kínálatára: a miso leves, a szójabab, a tofu és a szójaszósz mind ugyanazon a növényi összetevőn alapul.

A szója egyik legnagyobb titka, hogy úgynevezett fitoösztrogént tartalmaz – tehát olyan vegyületet, amely a szervezetbe jutva női nemi hormonhoz hasonló hatást vált ki.

Ennélfogva képes enyhíteni az ösztrogénszint felborulásával járó tüneteket, köztük például a cikluszavart is. Persze, az ázsiaiak igyekeznek helyben termesztett, génmanipuláció-mentes alapanyagot választani.