Természetes fényvédők, amelyekkel megóvhatod a bőrödet

Boros Mariann
Írta: ,
Természetes fényvédők, amelyekkel megóvhatod a bőrödet

Naptejet szinte minden boltban kapni, ám ha fontos számodra, hogy lehetőleg káros anyagoktól mentes, megbízható terméket válassz, már nehezebb dolgod van. Cikkünkben segítünk eligazodni a fényvédő termékek között, és megmutatjuk, milyet érdemes választani, ha a természetes megoldások híve vagy!

Erre figyelj!

Naptej és naptej között óriási különbség lehet, ám ez korántsem csak abban nyilvánul meg, hogy milyen szám díszeleg a tubuson, azaz hány faktoros az adott termék. Nem mindegy, hogy milyen fényvédőt tartalmaz a készítmény: a fizikai fényvédő alacsonyabb faktorszám mellett is nagyobb védelmet nyújt a kémiai fényvédőnél, valamint nem tartalmaz szintetikus anyagot, a káros sugarakat pedig nem elnyeli, hanem visszaveri.

Hogy biztosan jól dönts, mindig érdemes átböngészni a termék összetevőit – ha távol szeretnéd tartani bőrödet a kémiai anyagoktól, az alábbiakat kerüld: 4-Methyl-Benzylidencamphor (4-MBC vagy MBC), Octyl-Methoxycinnamate (OMC), Octyl-Dimethyl-Para-Amino-Benzoic -Acid (OD-PABA), Benzophenone-1, Benzophenone-2, Benzophenone-3 (oxybenzon), 3-Benzylidencamphor, Paraffinum Liquidum/ Mineral Oil.

A fizikai fényvédők hatóanyaga a titanium-dioxid és a cink-oxid, jellegzetességük pedig, hogy nem szívódnak be a bőrbe, hanem általában fehér réteget képeznek – sokan ezért idegenkednek tőlük. Mégis ezt a típust ajánljuk (és ajánlják a bőrgyógyászok) kisgyermekeknek, érzékeny bőrűeknek és mindazoknak, akik óvni szeretnék bőrüket a kémiai anyagoktól.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba