Tavaszi bőrfrissítés 6 lépésben

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tavaszi bőrfrissítés 6 lépésben
Tavasszal nem csak a természet újul meg, hanem a testünk és a lelkünk is. Utóbbinak általában elegendő a temérdek virág látványa és az első forró napsugarak megérkezése, míg előbbinek olykor nem árt egy kis segítség.
Radírozz!
Hetente egyszer nem szabad nélkülözni a bőr- és testradírt a rutinodból, s ez különösen igaz a tavaszi időszakban. Mivel a bőrradírozás során eltávolítod az elhalt hámsejteket, újabb bőrréteg kerül a felszínre, ami üdébb, egészségesebb, fiatalabb. Egyszóval a tavaszi bőrfrissítés első fázisa mindenképpen a bőrradírozás.
 
Bármelyik nagyáruházban, vagy drogériában beszerezhetsz egy-egy adag bőrradírt, de otthon is elkészítheted őket pl. tengeri só, olajok, tejtermékek segítségével. Arra nagyon ügyelj, hogy arcodra mindig gyengébb szemcséket kenj fel, a testedre nyugodtan alkalmazhatsz durvább alapanyagokat is.
Ha pedig nincs kedved házi kencékkel bajlódni, akkor egyszerűen kapd elő a luffaszivacsot és alaposan dörzsöld végig vele magadat.
Gőzölés
Ha elmész a kozmetikusodhoz, akkor csak feküdnöd kell, ő mindent megcsinál helyetted, de természetesen meglátogathatsz egy gőzfürdőt, vagy akár otthon is előkészíthetsz magadnak mindent, ami a gőzöléshez kell. Ennek a félórás procedúrának a segítségével tökéletesen el tudod távolítani a mélyebben rejlő szennyeződéseket is, amiket a bőrradír nem tudott a felszínre hozni.
 
Egy lavórba önts lobogó, forró vizet, bőrtípusodnak és kedvednek megfelelően illóolajokat, vagy gyógynövényeket. (Arra figyelj, hogy olyan alapanyagokat válassz, amik gyógyhatásának nem árt a forró víz.) 
 
Ezután teríts a fejedre egy nagy törölközőt, majd amíg csak szusszal bírod, hajolj a forrón párolgó víz fölé. Ezután már könnyebben ki fogod tudni tisztítani a makacsul ragaszkodó mitesszereket, bőrhibákat.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv