Tartós szőrtelenítés otthon - házilag alkalmazható, IPL technikával működő gépekről

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Tartós szőrtelenítés otthon - házilag alkalmazható, IPL technikával működő gépekről

Kép forrása: fashionmumblr.com

Már nagyon régóta szerettem volna meglepni magamat a tartós szőrtelenítés örömével. Amikor elkezdtem érdeklődni a téma iránt, még csak szalonokban volt elérhető ez a kezelés, és egy egyetemista számára meglehetősen drágán. Aztán valahogy háttérbe szorult a kérdés, és én is elvesztem a borotva, gyanta, epilátor Bermuda-háromszögében. Karácsony tájékán azonban szembejött velem egy hirdetés, és ismét belevágtam a lehetőségek feltérképezésébe – ezúttal viszont sikerrel jártam, és megleptem magam egy otthoni használatra kifejlesztett, IPL technikával működő szőrtelenítő géppel.

Az én gépem 250 000 villantást bír, ami nagyon sokáig elég lesz főleg, ha idővel eljutok a fenntartó kezelésekig. Bár pontosan nem számoltam, legfeljebb 150 villantással körbeérek magamon. A készülékkel nincs rossz tapasztalatom, egyelőre nem melegszik, nincs hibája, viszont meglepően hangos volt a ventilátora, ez az elején kicsit ijesztő volt számomra.

Ha valamin változtathatnék rajta, akkor jó lenne, ha nem műanyag, hanem szilikon lenne a lámpát körbeölelő rész, bár nem tudom, technikailag ez kivitelezhető-e egyáltalán. A villanófényt ugyanis addig nem tudod aktiválni, amíg teljesen rá nem nyomod a bőrödre a lámpát. Ez egyrészről jó, hiszen nem vész el a villantás legkisebb része sem, viszont bizonyos területeken, pl. a térd környékén, vagy a bokánál nem éppen könnyű tökéletesen rányomni a bőrre. Persze kivitelezhető, de ez kicsit pepecselős, szemben a többi testrésszel, amiken nagyon gyorsan lehet haladni.

Szintén fontos szempont a vásárlás során, hogy milyen testtájakon szeretnéd használni a készüléket. Az olcsóbb gépek többnyire csak testre javasoltak, és általában egy fejjel rendelkeznek.

A drágább változatokhoz tartoznak olyan kiegészítők, amikkel arcon is végezhetsz szőrtelenítést, illetve olyan kezelőfelületet is biztosítanak számodra, amik nagyobbak, tehát pl. a lábaidon gyorsabban tudsz haladni.

Én egy teljesen hétköznapi, testen használható készüléket vettem meg, a Philips Lumea Advanced IPL SC1995/00-at, akciósan 60 000 forintért. Ehhez nem tartozik cserélhető kiegészítő, de nyaktól bokáig 20-25 perc alatt végigértem magamon.

Persze, ha neked ennyi időd sincs a szőrtelenítésre, vagy nagyon erős, sűrű a szőrzeted, esetleg arcon is szeretnéd használni, akkor megéri több kezelőfelülettel rendelkező gépet venned, de ha te is csak a „klasszikus” területen szőrtelenítenél, jó választás lehet számodra ez a gép.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv