5 szuper házi készítésű, természetes testápoló, ami selymesít és hidratál

Szőke Angéla
Írta: ,

A testápoló krémek azért fontosak, mert szinte egész testünkön használjuk őket, így nem mindegy, hogy milyen minőségű terméket használunk erre a felületre. A boltokban kapható testápolók és kézkrémek a legtöbb márkánál tele vannak szilikonnal (Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone) parabénekkel (metil-, propil-parabén, butil-, ethylparaben, isobutylparaben), polietilén glikollal (PEG) és szintetikus illatokkal. Ezek a káros anyagok allergiás reakciókat és bőrirritációt okozhatnak, sőt, bizonyos esetekben még a bőr idő előtti öregedését is.

Ha saját magadnak készíted a testápolód, te válaszhatod meg, milyen alapanyagokat és illatanyagokat használj – már ha egyáltalán illatosítod, mert nem kötelező – illetve teljesen a saját bőröd szükségleteire szabhatod a krémet. Így pontosan tudod, mit tartalmaz a krém és elkerülheted a káros tartósító-, színező- és illatanyagokat. Az alább öt házi készítésű, természetes testápolóval garantáltan selymes és hidratált lesz az egész bőröd.

Ez a recept igazán könnyű, hiszen mindössze négy hozzávaló szükséges hozzá, ugyanakkor nagyon finom krém lesz az eredmény. Amire szükséged lesz, az pórsárfány-olaj (másnéven sáfrányosszeklice-olaj) barackmag-olaj, rózsavíz (hydrosol) és kakaóvaj.

Az olajok és a kakaóval táplálja a bőrt, ami így hidratált és ragyogó lesz, ezért tökéletes száraz bőrre.

A kakaóvajat óvatosan melegítsd fel, amíg folyós állagú nem lesz, majd add hozzá az olajokat és a rózsavizet és keverd addig, amíg homogén nem lesz a krém. Tedd hűtőbe egy részét, ha nem használod fel pár héten belül.

Ha az előző recept egyszerű volt ez még könnyebb lesz, hiszen csak két hozzávalóból áll, így tökéletes testápoló annak, aki próbál áttérni a minimalista és fenntarthatóbb életmódra.

A két összetevő az organikus shea vaj és a szintén organikus pórsáfrány-olaj.

Még melegíteni sem kell a shea vajat, mindössze fogni egy kézi turmixgépet és összedolgozni az olajjal, olyan állagúra ami neked a legmegfelelőbb. Öt perc keverés után már kész is a tápláló natúrkozmetikum.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!