Szépülj szódabikarbónával! 5 hasznos felhasználási mód a fürdőszobában

Sándor Alexandra
Írta: ,
Szépülj szódabikarbónával! 5 hasznos felhasználási mód a fürdőszobában

Hiába roskadoznak a boltok polcai a hívogatóbbnál hívogatóbb kozmetikumoktól, mégis fontolgatod, hogy inkább valamilyen hatékony házi praktika után nyúlsz? Tippjeink segítségével olcsóbbá és gyorsabbá teheted a szépségápolási rutinod.

Sminklemosás

Milliószor hallhattad már, hogy elengedhetetlen a lefekvés előtti alapos arctisztítás. Hiszen károsodhat a bőröd, ha rajta maradnak éjszakára a kemikáliák!

Varázsporunk, a szódabikarbóna természetesen erre is jó: szórj belőle egy keveset a tenyeredbe, engedj rá picinyke vizet, majd dörzsöld át vele a felületet.

Alaposan öblítsd le, s mindvégig figyelj arra, hogy semmiképpen se kerüljön a szemedbe!

Érzékeny bőr esetén nem javasolt a szódabikarbónás tisztítás – a fogaknál már említett erőteljes hatás miatt. 

A felsorolt „receptek” azonban szabadon variálhatóak, tehát kedved szerint hozzájuk adhatsz vagy elvehetsz bármit – csak a szódabikarbóna marad.

Lábápolás

A nyár közeledtével egyre hangsúlyosabb szerep jut az ápolt lábfejnek. A szódabikarbónás pedikűr szerencsére anélkül nyújt megoldást erre, hogy vagyonokat kellene rá költened.

Tegyél 2-3 evőkanálnyit a fehér porból a lábvizedbe, az aromaterápiás hatás kedvéért pedig néhány csepp illóolaj – például nyugtató levendula vagy frissítő eukaliptusz – is kerülhet bele.


Segítünk neked: Így távolítsd el a bőrkeményedést és a tyúkszemet


Áztasd a lábad nagyjából 15-20 percig, utána pedig ugyancsak szódabikarbóna és víz keverékéből készült sűrű masszával dörzsöld át a legkényesebb területeket az elhalt hámsejtek eltávolításáért.

A folyamatot akár kúraszerűen is ismételheted, napi szinten egy hétig. Utána ne felejtsd el a bőrfelületet gazdag hidratálóval bekenni!

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell