5 szépségtrükk a nagyitól, amit érdemes ma is betartani

Zabolai Margit
Írta: ,

A vintage nem véletlenül került vissza a köztudatba, és számít annyira menőnek: olyan aranykorról beszélünk, amikor már adottak voltak a modern élet kényelmi feltételei, de még nem öntött el mindent a tömeggyártott vacak. Miközben a vintage divatnak hódolsz, érdemes néhány vintage szépségtrükköt is megfogadni – ha nagyanyáinknak jó volt, valószínűleg nekünk is megfelel majd.

Göndörítés hő nélkül Kép forrása: unsplash

Persze, a hajsütővas nem újkeletű találmány, nagy valószínűséggel már akkor is régen létezett, amikor a te nagymamáid szerették volna begöndöríteni a hajukat, de egyrészt koránt sem biztos, hogy minden háztartásban előfordult, másrészt nem is valószínű, hogy a nagyinak órái voltak a reggeli tollászkodásra.

Azonban, ha este a törülközőszáraz hajat három szakaszra választod el – a legalsó réteg nagyjából a füled vonalából indul, a második pedig a halántékodtól – majd ezeket feltekered egy darab ruhára, vagy akár zoknira, reggelre gyönyörű, természetes loknijaid lesznek.

És még a hajadat sem károsítottad.

Védd a tincseket! Kép forrása: unsplash

Azok a gyönyörű selyemsálak nem csak divatból lobogtak ám a leeresztett tetejű autókban ülő, napszemüveges primadonnák mögött!

A fejre lazán felkötött, könnyű anyagok a napsugárzástól és az erős széltől is megvédték a hajat, így a felszíne kevésbé károsodott, nem vált olyan könnyen töredezetté, tovább maradt selymes és ragyogó.

Ha mindennapos viseletre ezt ma már talán nem is tudjuk elképzelni, minden esetre, ha valamilyen fontosabb eseményre készülsz, és előtte gondos frizurába rendezted a hajadat, akkor érdemes lehet lazán köré tekerni egy sálat, hogy a szél ne kuszálja össze a tincseidet, amíg meg nem érkezel.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba