Szuper szépségápolási tippek, amiket az anyukámtól tanultam

Szőke Angéla
Írta: ,

Kiskoromban csodálattal figyeltem anyukámat, miközben sminkelt. Néha megengedte, hogy a púderecsetjével és is „bepúderezzem” az arcom. Ugyan mondhatni későn kezdtem, mert csak húszéves koromtól kezdtem el festeni magam, és nem szoktam kék szemhéjpúdert használni, ahogy ő (a 80-as években ez volt a módi), de tanácsait mindig szigorúan követtem.

Kezdve azzal, hogy anyám még a szemetet sem vitte le smink nélkül. És ez a mai napig így van, pedig már a hatvanas éveit tapossa. Tőle tanultam azt is, hogy „amíg van hajfesték, nincs öregasszony”, ez a vicces mondása mindig eszembe jut, miközben a színezőt kenem a hajamra, amelyben már felfedeztem pár csillogó ősz hajszálat.

És természetesen a legfontosabb tanács, amit mindig a lelkemre kötött, az a hidratálás volt. Annak ellenére, hogy anyám nagy napimádó és fiatalkora összes nyarát bőszen végignapozta a strandon, a hidratálásra mindig nagy gondot fordított. 

Az ő korában még nem volt köztudott, hogy a napozás káros és csak a gyógyszertárban volt kapható kakaóvaj, de anyám valahogy elérte, hogy a bőre a mai napig csodaszép.

Ezen felbuzdulva én is reggel-este aktívan hidratálok és bízom benne, hogy én sem leszek majd túl ráncos.

Nemrég egy csajos estén a barátnőimmel beszélgettünk arról, ki milyen szépségápolási tippet lesett el az anyukájától. Több minden elhangzott, de az alábbi négy volt az, amivel mindenki egyetértett és most Veletek is megosztom.

Kép forrása: kikovic/Depositphotos.com

1. Napfényvédelem

Az anyukák által ma már az unalomig ismételt frázis, de elengedhetetlen. Emlékszem, hogy toporzékoltam, amikor anyám nem engedett bemenni a strandon a vízbe, amíg naptejjel vastagon be nem kent. Vagy húsz évvel ezelőtt láttam egy interjúban egy neves kozmetikai márka tulajdonosnőjét, aki arra a kérdésre, hogy mi a három legfontosabb bőrápolási tipp azt felelte: napfényvédelem, napfényvédelem, napfényvédelem.

Még a téli arckrémünknek is fényvédősnek kellene lennie, hogy az UVA (ultra violet aging), azaz az „öregítő” fénytől óvja a bőrünket.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)