Száraz a bőröd? – 5 étel, ami segít a problémádon

Serestyén Sára
Írta: ,

Télen nem csak a kinti levegő lesz szárazabb, de a fűtés miatt a lakás levegője is, amitől a bőröd kicserepesedik, kiszárad, ezért még több törődést igényel. Ilyenkor nem csak külsőleg, különféle krémekkel és pakolásokkal javíthatsz bőröd állapotán, de különféle tápanyagok bevitelével is visszanyerheted bőröd egészséges ragyogását.

Avokádó

Avokádó rengeteg vitamint tartalmaz, többek között magas C és E vitamin tartalommal bír, amelyek segítenek megőrizni a bőröd nedvességtartalmát.

Az egészséges zsírokban gazdag ételek, mint például az avokádó fogyasztása rendkívül jó hatással van a száraz bőrre.

Tehát, ha egészséges és szép bőrt szeretnél, akkor mindenképpen iktasd be az étrendedbe ezt az egészséges zsírokban gazdag ételt.

Fogyaszthatod salátaként, de akár reggelire egy szelet rozskenyér mellé a szokásos paprika és paradicsom helyett is.

Tojás

Télen nem csak bőrünk, de hajunk és körmeink is ki vannak téve az extrém időnek, ezért elengedhetetlen, hogy ezek ápolására is időt fordítsunk. Erre az egyik legjobb megoldás, ha heti több alkalommal fogyasztasz tojást.

Bár a tojás sárgájának állítólag magas a koleszterin tartalma, azért mértékkel, salátába vagy teljes kiőrlésű kenyérrel fogyasztva nem árthat.

Már csak azért sem érdemes nélkülözni az étrendből, mivel rendkívül gazdag B5, B12 és E-vitaminokban, amely vitaminok rendkívüli szerepet játszanak a haj és a körmök növekedésében és egészségének megőrzésében.

A tojást nem csak belsőleg alkalmazhatod, de külsőleg, akár hajpakolásként is használhatod!