Sokkal fiatalabbnak tűnik a böröd a következő módszerekkel

Szirák Viki
Írta: ,
Sokkal fiatalabbnak tűnik a böröd a következő módszerekkel

Kép forrása: unsplash.com

Az öregedés, a testünk átalakulása elkerülhetetlen része az életnek. Azonban ez nem jelenti azt, hogy hátra kell dőlnünk, és belenyugodni abba, hogy ez a változás elkezdődött! Bizonyos tippekkel le lehet lassítani a bőr öregedésének folyamatát; mindössze erre a pár dologra kell odafigyelni.

Kék áfonya Kép forrása: pexels.com

A bőrünk előbb-utóbb veszít rugalmasságából, erről pedig egy, a DNS-szintjén történő károsodás tehet. A jó hír viszont az, hogy ennek menetét akár azzal is lecsökkentheted, hogy beépíted az étrendedbe az áfonyát!

Ez a gyümölcs ugyanis rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelyek képesek felvenni a küzdelmet az öregedéssel.

A bennük lévő antocianidinek a kötőszöveteket is stabilizálják, így nem csak fiatalabbá válik a bőröd, de egyúttal a gyulladások kialakulásának esélye is csökken.

Kevesebb cukor Kép forrása: pexels.com

Egy friss kutatás szerint a cukor komoly szerepet játszik a bőrünk öregedésében.

Minél többet viszel be ebből a szervezetedbe, annál inkább dehidratálttá válik a tested, megjelennek a szemed alatt a sötét karikák, és sajnos a ráncok is. És ez nem csak annyit jelent, hogy mostantól kevesebb csokit kell enned!

Például azáltal, hogy minden nap megiszol két pohár cukros italt, jelentősen megnöveled a ráncok megjelenését, és ebben még nincs is benne az, amit megiszol a kávéval, vagy megeszel a joghurtokkal, gyümölcslevesekkel!

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő