4 pszichológiai trükk, amivel sokkal vonzóbb leszel

Szirák Viki
Írta: ,

Mitől függ az, hogy vonzónak látnak mások? A ruháidtól, a sminkedtől, az ápoltság mértékétől? Igen, ezek mind szerepet játszanak benne, de nem kizárólag ezeken múlik, hogy mennyire tetszel, vagy éppen mennyire szimpatizálnak veled az emberek.

A pszichológia szerint ugyanis akad pár viselkedési módszer, amit ha alkalmazni kezdesz, a környezeted vonzóbbnak fog látni, mint valaha!

Tény, hogy a vonzó emberek aurája olyan, mint egy mágnes, és szinte lehetetlen ellenállni nekik. A külső tulajdonságok sokat számíthatnak ebben, de ha egy kicsit is belegondolsz, anno mi tetszett meg neked az exeidben, valószínű, hogy a szenvedélyes hozzáállásuk, a személyiségük, a magabiztosságuk sokat nyomott a latban. Hiszen vonzónak lenni nem egyenlő azzal, hogy szép vagy. Sokkal inkább azt jelenti, hogy van benned valami, ami felkelti az emberek érdeklődését, még jobban meg akarnak ismerni téged, keresnek, és veled akarnak lenni. Ha ezt akarod megteremteni, az alábbi tanácsokat kell megfogadnod.

Az izgalom fontos

Az emberi agy úgy van összerakva, hogy hamar unatkozni kezd. Ha például egy céges rendezvényen nem történik körülötted semmi érdekes, a beszélgetőpartnered unalmas dolgokat mond, akkor könnyen elkalandozol, és azon kapod magad, hogy kicsit sem érdekel a másik fél.

John Medina molekuláris biológus felfedezte, hogy az emberi agy csak rövid ideig képes figyelni ilyenkor, viszont az izgalmas, érdekes, lenyűgöző emberekhez automatikusan vonzódunk.

Azonban az emberek többsége egy új társaságban sokszor válik "unalmassá", akaratán kívül. Hiszen félünk attól, hogy ha valóban magunkat adjuk, furcsának titulálnak be minket, így inkább a megszokott kérdéseket tesszük fel: "mivel foglalkozol? merre laksz?" Annyira félünk attól, hogy nem illünk be valahová, hogy épp ettől válunk unalmassá mások szemében. 

Szakértők szerint valójában az első 30 másodperc a döntő ilyenkor. Az emberek már akkor véleményt alkotnak rólad, amikor besétálsz a szobába, és még ha nem is akarjuk, az agyunk akkor is képes fél perc alatt eldönteni, hogy kedveljük-e a másikat vagy sem. Ha maradandó benyomást akarsz kelteni, úgy is kell viselkedned, ezért amikor először találkozol valakivel, érdemes megdicsérned rajta valamit, és egy személyes történetet hozzáfűznöd.

"Nagyon tetszik a karkötőd, épp ilyesmit akartam venni én is, de nem voltam eddig biztos benne. Így, hogy élőben is látom, már meg is győztél." A lényeg a kedvességen, magabiztosságon van!

Kép: AllaSerebrina/depositphotos.com

A mozdulatok kulcsa

Ha vonzóbbnak szeretnél tűnni, nem muszáj megváltoztatnod a külsődet; már az is elég, ha a testbeszédeden finomítasz. A nyílt testbeszéd ugyanis sokkal ellenállhatatlanabb, mint bármilyen ruha, frizura vagy akár táncmozdulat. Az egyik legfontosabb részlet, hogy amikor beszélgetsz valakivel, vagy csak szimplán álldogálsz egy bárban, ne tedd keresztbe a karjaidat, ne tartsd a táskádat, italodat a mellkasod előtt, és a telefonodat se nyomogasd így. Ezzel ugyanis zárttá teszed a testbeszédedet, és azt mutatod másoknak, hogy nem vagy elérhető.

Ha viszont kicsit oldalasan, csak az egyik kezedben fogod a telefont, máris egészen más lesz a helyzet. Sőt, ugyanez a helyzet a kezeiddel is. Ha a zsebedbe teszed őket, vagy az asztal alatt pihennek, az emberek kevésbé éreznek megbízhatónak, mint ha közben gesztikulálnál is velük. Ha pedig egy kis erotikus vonzalmas is szeretnél kelteni másokban, időnként dobd hátra a hajad, akár a kezeddel, hogy megvillantsd a nyakadat. Ez a feromonokat is beindítja.

Kép: nenetus/depositphotos.com

A legfontosabb tulajdonság

Tudjuk jól, hogy az ellenállhatatlan kisugárzás egyik kulcsa az, ha magabiztosnak látszol. Hogy tisztában vagy azzal, milyen szuper, csinos, különleges személyiség vagy, és ezt képes vagy úgy mutatni mások felé, hogy az ne legyen túl sok. Oké, de mi van akkor, ha nincs elég önbizalmad? A jó hír, hogy nem baj, ha te nem hiszel mindebben; a lényeg, hogy mások higgyenek.

Ezért ma este írd össze azokat a menő dolgokat, amiket sikerült megcsinálnod, elérned, átélned, és tedd bele őket egy üvegbe. Mindig, amikor szükséged lenne egy kis önbizalomra, olvass el párat, és meríts erőt belőlük. Ha egy rendezvényen jársz, mindegy, mi történik, a fontos az, hogy mosolyogj, és tégy úgy, mintha nem izgulnál.

A magabiztos kisugárzás egyik kulcsa az, hogy kedves vagy másokkal, és nem félsz kérdezni.

Felejtsd el az olyan töltelékszavakat, mint az "őőő", "hát", és ha beszélned kell, próbálj meg lassabban, nyugodtabban kommunikálni. Ezáltal ugyanis mindenki azt fogja érezni, hogy tényleg tudod, miről beszélsz. A magabiztosság pedig rendkívül szexi!

Egy jó vicc

A humorérzék nagyon fontos, ezért a vonzalmadat is jelentősen megnöveli, ha az emberek szórakoztató, vidám egyéniségnek ismernek meg. Ehhez nem szükséges az, hogy komikus legyél, és helyben elő tudj adni olyan sztorikat, amelyektől mindenki nevetésben tör ki. A lényeg inkább az, hogy képes legyél nevetni magadon is, ha éppen úgy alakul. Az önirónia az egyik legviccesebb dolog, ha az ember megfelelően tudja alkalmazni!

Egy kutatás szerint a nőknek egyébként a férfiak humorérzéke a legfontosabb, míg a férfiaknak ugyan fontos, hogy a partnere szintén vicces legyen, ők már azt is nagyra tartják, ha a másik érti a poénokat. Azaz ha randizni még, és még vonzóbbnak akarsz tűnni, mosolyogj és nevess! Ez az apróság rengeteget számít a megítélésedben, állásinterjúkon, baráti találkozókon egyaránt.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!