Folyton pattanásos vagy? 5 élelmiszer, amit hagyj ki az étrendedből, ha szebb bőrre vágysz

Szirák Viki
Írta: ,
Folyton pattanásos vagy? 5 élelmiszer, amit hagyj ki az étrendedből, ha szebb bőrre vágysz

Kép forrása: unsplash

Mindegy, hogy elmúltál már 25 éves, vagy még bőven a tinédzser korszakodban jársz, a pattanások akkor is a legrosszabb rémálmaid közé fognak tartozni. Míg egyesek olyan szerencsések, hogy mindegy, mit tesznek, mindig makulátlan marad a bőrük, addig vannak olyanok is, akik ezt már nem mondhatják el magukról. Ha a te arcodon is gyakran jelennek meg pattanások, ráadásul alig bírsz megszabadulni tőlük, jobb, ha az alábbi ételeket száműzöd az étrendedből!

Finomított szénhidrátok Kép forrása: unsplash

Manapság rengeteg élelmiszerben megtalálhatóak a finomított szénhidrátok, a különféle nasiktól kezdve a sütiken át a fehér kenyérig, a lista pedig még folytatódhatna egy darabig.

Egy 2014-es kutatás emiatt megvizsgálta, hogy az elmúlt húsz évben milyen hatással volt ez az összetevő a pattanásokra, és megállapították, hogy a magas glikémiás ételek komoly szerepet játszottak ezek megjelenésében.

Úgy vélik, ezek az élelmiszerek megnövelik a vércukorszinted, amitől az inzulinszinted is megemelkedik, majd rövidesen megjelennek a pattanások az arcodon.

Tej Kép forrása: unsplash

Egyelőre még nincs 100 százalékos bizonyíték, ám a dolgok jelenlegi állása szerint a tej is okozhat pattanásokat az arcodon.

Nagyon sokan próbálnak úgy megszabadulni az aknéktól, hogy elhagyják az étrendjükből a tejtermékeket, és sokan pozitív változást is tapasztalnak a diéta során.

Ezen felbuzdulva már 2007-ben is foglalkozott az Amerikai Bőrgyógyászati Akadémia ezzel a témával. Egy kutatásukból kiderült, hogy ha sok tejet fogyasztasz, erősebbé válhatnak a pattanásaid, mivel ez a tesztoszteronszintre is hatással van. Amikor pedig ebből a hormonból sok van a testedben, többek között a pattanások is megjelennek.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!