Folyton pattanásos vagy? 5 élelmiszer, amit hagyj ki az étrendedből, ha szebb bőrt akarsz

Szirák Viki
Írta: ,
Folyton pattanásos vagy? 5 élelmiszer, amit hagyj ki az étrendedből, ha szebb bőrt akarsz

Kép forrása: unsplash

Mindegy, hogy elmúltál már 25 éves, vagy még bőven a tinédzser korszakodban jársz, a pattanások akkor is a legrosszabb rémálmaid közé fognak tartozni. Míg egyesek olyan szerencsések, hogy mindegy, mit tesznek, mindig makulátlan marad a bőrük, addig vannak olyanok is, akik ezt már nem mondhatják el magukról. Ha a te arcodon is gyakran jelennek meg pattanások, ráadásul alig bírsz megszabadulni tőlük, jobb, ha az alábbi ételeket száműzöd az étrendedből!

Cukros ételek Kép forrása: unsplash

Hiába olyan finomak, van még egy indokunk, ami miatt nem lenne szabad sok édességet fogyasztanod!

Noha kutatások szerint önmagában a csoki még nem okoz pattanásokat az arcbőrödön, már számtalan kutatás bebizonyította, hogy a magas cukor- és zsírtartalmú ételek nagy valószínűséggel szerepet játszanak a különféle pattanások megjelenésében.

Ilyenkor ugyanis ezek az összetevők gyorsítják a testedben a faggyútermelést, ráadásul a szervezeted úgy érzi, hogy gyulladás van a testedben, amelyek együttesen vezethetnek az aknék kialakulásához.

Gyorskaja Kép forrása: unsplash

Néha jól esik beülni egy gyorsétterembe délután, de ha pattanásos az arcbőröd, inkább minimalizáld ezeknek az alkalmaknak a számát.

Kutatások alapján ugyanis szakértők már megállapították, hogy a zsíros, olajos gyorskaják képesek növelni a testedben lévő gyulladás erősségét.

Ez pedig az arcbőrödön is meglátszik!

Ha például éppen pattanásos vagy, és ilyen ételt ettél, nagy az esélye annak, hogy lassabban gyógyulnak a pöttyök, sőt, még pirosabb és sebesebb is lesz, mint az étkezés előtt!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!