Nyáron sokat izzadsz? 5 módszer, ami segíthet a problémádon

Szirák Viki
Írta: , Frissítve:

Mindenki izzad, de míg egyeseknél ezt szinte észre sem lehet venni, addig másoknál már 10 perccel a póló viselése után ott van a nyoma. Ha te is azok közé tartozol, akik emiatt inkább fel sem vesznek színes ruhákat, vagy a cipődet csak otthon veszed le, mert a talpad hamar nedves lesz, muszáj kipróbálnod az alábbi módszereket!

A kettőt sokszor ugyanannak tartjuk, pedig valójában nem mindegy, melyiket használod.

A dezodorok nem tartalmaznak izzadásgátló alumíniumsókat, helyette illatanyagok vannak bennük, amelyek segítenek elfedni a verejtékezés szagát.

Azaz ettől még továbbra is izzadni fogsz, de legalább a rossz szagoknak búcsút inthetsz.

Ezzel szemben az izzadásgátló termékek a hónalj környéki verejtékezést csökkentik azzal, hogy az alumíniumsók segítségével a verejtékmirigyek kivezetésének egy részét szűkítik, így kevesebbet tudsz izzadni. Teljesen nem múlik el a probléma, de javulni fog. Amit ne felejts el: nedves bőrre sose használd egyiket sem, mert akkor nem tudják kifejteni hatásaikat!

Bizonyos ételek és italok növelik az izzadás mértékét (chili paprika, cukor), míg van, ami természetes módon csökkenti.

Az izzadás esetén sokszor a problémát a különböző baktériumok okozzák, így például az almaecet segíthet ezeket elpusztítani.

Ezt a hónaljadba dörzsölve, majd alaposan lemosva alkalmazhatod, vagy egy kis mézzel összekeverve akár el is fogyaszthatod: mindkét módszer hatásos!

A fekete tea és a kamilla tea egyaránt segíthet leküzdeni a baktériumokat, így csak annyi a teendőd, hogy főzöl egy adagot, majd a filtert ne dobd ki, hanem áztasd be vele a hónaljadat vagy talpadat.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!