7 hús-vér női testalkat, amivel idén is hódíthatsz

Sándor Alexandra
Írta: ,
7 hús-vér női testalkat, amivel idén is hódíthatsz

Pocsékul érzed magad a természetes adottságaid miatt a makulátlan alak utáni hajsza korában? Ahelyett, hogy élveznéd az asztali örömöket és a testmozgást, talán inkább koplalva sanyargatod a testedet? Miután Jessica Alba azt nyilatkozta, hogy napi 12 órán át fűzőbe szorította a belső szerveit a vékonyabb derék reményében, és a dolog szerinte abszolút megérte, fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a különböző ideálok szépségére.

A reneszánsz szexistennő

A XV. és XVII. század között azt hitték volna a mai modellekről, hogy szegény családból származnak, ahol nem kapnak rendesen enni – esetleg súlyos nyavalya emészti őket, amiért így néznek ki. Az újjászületés korában a gömbölyded, anyaságra termett test számított kívánatosnak, méghozzá széles csípővel, körte formában.

Ha nem hiszed, hogy így is lehet valakinek elsöprő szexuális kisugárzása, nézd csak meg az akkori festményeket! Valamiért senki sem rendelt kilógó bordákat ábrázoló műalkotásokat…

A viktoriánus díva

A XIX. század ideálja ihlette Jessica Alba őrült fűződiétáját.

Ekkor az arányokon volt a hangsúly: az emberek a homokóra alkatot tartották tökéletesnek – minél keskenyebb derékkal, amivel olykor már bizarr kontrasztban állt a szélesebb csípő és a teltebb kebel. Ha ilyen alkattal áldott meg a természet, nagyon szerencsésnek mondhatod magad, hiszen még egy lepelbe csavarva is szupernőies vagy.

Amennyiben viszont a darázsderék csak álom számodra, ne akard mindenáron lefaragni azt! Kutatások bizonyítják, hogy az alakformáló fehérnemű a belső szerveid és a vérkeringés elszorítása miatt káros lehet számodra.