Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogyan segíthetsz rajta

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hányadik fázisban van a narancsbőröd? Mutatjuk, hogyan segíthetsz rajta

A narancsbőr eltüntetésre manapság már egy komplett iparág épült, ebből kifolyólag a legtöbb nőt talán jobban zavarja a jelenléte, mint az ildomos lenne. Nem kell pánikba esni, ha megjelenik néhány gödröcske, de azért jó tudni a főbb fázisokról és a kezelési módokról.

Első fázis

Az első fázisban a bőr ránézésre, álló és fekvő testhelyzetben tekintve is teljesen ép, sehol nem tűnik fel rajta barázda, bemélyedés, vagy éppen kitüremkedés.

Azonban amikor megnyomjuk a felületet, összecsípjük a bőrt, akkor már felfedezhetünk rajta aprócska, kerek gömböket, esetleg redőzött részeket.

Ez már annak a jele, hogy nem teljesen makulátlan a bőrünk, viszont nem igazán van okunk túl nagy aggodalomra.

Tudni kell, hogy a narancsőr – többek között – azért jellemző a nőkre, mert a hölgyek eleve gyengébb kötőszövettel születnek.

Ha nem így lenne, felnőttként nem bírnának kihordani egy magzatot, a bőrük nem tudna egészséges mértékben tágulni.

A gyengébb kötőszöveten a felhalmozott zsír és méreganyagok könnyebben átlátszanak, minimális mértékű narancsbőr csak a végtelenségig leszálkásított élsportolókon nem jelenik meg.

Mit kezdhetsz vele?

Természetesen az első fázist a legkönnyebb orvosolni, hiszen ilyenkor még jó eséllyel nem halmoztunk fel sok zsírt, méreganyagot, és nagy valószínűséggel az életkorunk is kiváló a váltáshoz.

A narancsbőr az első fázisban remekül reagál a kevésbé drasztikus, ám jelentős életmód-változtatásra.

Rengeteget számít a megnövelt folyadékmennyiség, a méregtelenítő hatással bíró teák fogyasztása, és természetesen a megreformált étkezés. 


Segítünk! A legjobb otthoni tippek narancsbőr ellen


Háttérbe kell szorítani a finomított szénhidrátokat, helyettük ajánlatos növelni a rostbevitelt, hiszen hatására a bélrendszer (s ezáltal a szervezet) könnyebben kitisztul.

Olykor-olykor sokat segíthetnek az egynapos léböjtkúrák, de a bevitt koffein és alkohol csökkentése is támogatja a folyamatot.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!