Így bújj ki a narancsbőrből! 3+1 tipp a cellulit ellen

Írta: ,

Bár az idei nyár nem mondható épp kánikulaszezonnak, szerencsére mégis bőven akadnak olyan napok, mikor lengébben öltözhetünk, vagy kimehetünk a strandra. A legtöbb nőnek reggel a ruhásszekrényben válogatva, vagy hétvégén a strandra készülve szokott eszébe jutni a narancsbőr, amiről ugyan kora tavasszal egy csinos ruhába bújva meg is feledkezhetünk, de a kíméletlenül őszinte bikiniben nincs mellébeszélés. A következő 3+1 tipp segítségével megszabadulhatsz a cellulittól! (x)

A tippek előtt összeszedtük a narancsbőr kialakulásának fő okait! A bőr alatti zsírszövetben felgyülemlő salakanyagok magukhoz vonzzák, és megkötik a vizet. Ahogy egyre több víz lesz a területen, úgy lesz egyre karfiolosabb a látvány. Ezen sem a vízhajót- sem a fogyókúrák nem tudnak igazán hatékonyan segíteni, mivel hiába vonjuk ki a vizet vagy fogyasztjuk le a zsírt, a salakanyagok ettől még ott maradnak, hogy újra magukba szívják a vizet. A méregtelenítés viszont gyógyírt jelenthet a problémánkra. Megszabadulva a vizet szivacsként magukba szívó, lerakódott salakanyagoktól nem csak a bőrünk lehet feszesebb, de egészségesebbé is válhatunk!

1.Tipp – Figyeld meg, mit eszel!

Helytelen étkezési szokásaink miatt rengeteg nemkívánatos anyagot vihetünk be, és halmozhatunk fel a szervezetünkben. A hosszú feldolgozási folyamaton keresztülment ételek esetében nagyobb az esélye, hogy az előállítás során valami „oda nem illő” dolog kerül a táplálékban. Irányelvként válasszunk kevésbé feldolgozott alapanyagokból előállított ételeket, például barna lisztből készült tésztaféléket. A cukrokra külön érdemes figyelnünk. A feldolgozott cukrokban sok salakanyag van, ami nem csak az emésztőrendszerünket lassítja le, de ezek nagy része a zsírsejtekben kerülnek raktározásra. A gyümölcsökben található cukor azonban természetesebb formában van jelen, így nemkívánatos anyagból is kevesebb található benne. Tehát nem csak a súlykontroll miatt, de a vízmegkötő salakanyagok miatt is érdemes a fehér cukorból készült sütik helyett inkább az érett idénygyümölcsöket választani, ha valami édesre vágyunk.

2.Tipp – Erő, izom, masszírozom!

Meg sem kell említeni, a rendszeres mozgás mennyire fontos a méregtelenítés szempontjából. Arra viszont érdemes kitérni, hogy más fizikai aktivitással is segíthetjük a sejtek tisztulását. Masszírozással, tengeri sós testradírozással direkt hatást fejthetünk ki a bőr alatt található zsírrétegekre, ami a vérkeringést élénkítve ugyancsak segíti a sejtek tisztulását. Ha épp nincs kedved elugrani masszíroztatni vagy a kozmetikusodhoz egy kezelésre, szánj magadra otthon pár percet, és masszírozd át magadnak a kérdéses felületeket, vagy radírozd át a bőrödet! Heti pár alkalom után nem csak tested lesz hálás, de a lelked is megszépül tőle!

3.Tipp – Tüzet tűzzel!

Nyáron talán kevésbé lelkesedünk a szauna iránt, hiszen úgy érezhetjük, a tömegközlekedés is biztosítja ezt számunkra. Mégis érdemes az északi népek nagyszerű találmányát egész évben igénybe vennünk a feszes bőr érdekében. A mozgáshoz hasonlóan, a szauna hősége is élénkíti a vérkeringést, és az izzadtsággal a salakanyagok egyszerűen távozhatnak a bőrödön át. A melegben kellemesen elhelyezkedve a stresszt is könnyedén elengedheted, amitől testileg-lelkileg úgy érzed majd, hogy újjászülettél!

+1 Tipp – Tisztító kúra: az extra dobás a narancsbőr ellen!

A narancsbőrt okozó salakanyagok kitisztítására érdemes egy könnyed tisztítókúrát beiktatni. A zöldségek, gyümölcsök előnyben részesítése a nyári meleg miatt nem csak könnyebb, de a választék is sokkal nagyobb. A napi 2-3 liter ajánlott folyadékbevitellel kapcsolatban már csak arra érdemes figyelned, hogy inkább a vizet válaszd a szénsavas üdítők helyett! Turbózd fel a tisztítókúrát Schüssler-sókkal! A Nr. 6. Kalium sulfuricum fokozza a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat, elsősorban a bőrt, a nyálkahártyákat és a májat megcélozva. Veséid tisztulását a Nr. 10 Natrium sulfuricum támogatja. A Nr. 8 Natrium chloratum Schüssler-só a sejtek közti térből segít kitisztítani a salakanyagokat, így célzottan a narancsbőr eltűnését is segíti! Mindhárom sóból napi 3x1 tablettát oldj fel másfél liter buborékmentes vízben, és a nap végéig kortyolgasd el! Három hónapos kúrával nem csak a narancsbőrödnek inthetsz búcsút, de az egész tested egészségesebb lehet!