Így simíthatod ki a narancsbőrös testedet - filléres, de bevált módszerek

Boros Mariann
Írta: ,

A narancsbőr problematikája nem csak a plusz kilóval küzdőket, hanem néhány szerencsés kivételtől eltekintve szinte minden nőt érint. Kit jobban, kit kevésbé zavar a dolog, mindenesetre, lehet tenni ellene! Lássuk most az otthon, könnyedén elvégezhető narancsbőr elleni praktikákat!

Koffeines radírozás Kép forrása: magdalena.paluchovska

Ha kávézol, már meg is van a fő alapanyaga egy jó kis narancsbőr elleni, koffeines bőrradírnak, mely élénkíti a tested, serkenti a vérkeringést, és persze segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál kávézacc
  • 1 evőkanál olívaolaj.

Recept:

Egy tálkában keverd össze a zaccot és az olívaolajat, majd vidd fel a problémás területekre. Jól dörzsöld be a bőrödbe, körkörösen masszírozd néhány percig, majd állj be a zuhany alá, és öblítsd le alaposan (és aztán az egész tusolót is zacctalaníthatod). Heti néhány alkalommal ismételd, és szemmel látható lesz a változás.

Víz - kívül, belül Kép forrása: IgorVetushko

A víz külsőleg és belsőleg is jótékony. Egyrészt elengedhetetlen a narancsbőr elleni harc részeként a megfelelő, napi 2-3 liternyi vízfogyasztás, mely segít megszabadulni a méreganyagoktól, gyorsítja az emésztést, az egész szervezetre pozitív hatása van.

Másfelől a szebb bőrért a zuhany alatt is sokat tehetsz: a hideg-meleg váltott zuhany serkenti a vérkeringést, puhítja, élénkíti a bőrt.

Az előzőekben bemutatott koffeines radírozás hatása is serkenthető vele, de a váltott zuhanyt minden tusolásnál érdemes alkalmazni, és lehetőleg hideg vízzel befejezni.