5+1 minimalista szimbólum különleges üzenettel, amit azonnal magadra akarsz tetováltatni

Zabolai Margit
Írta: ,
5+1 minimalista szimbólum különleges üzenettel, amit azonnal magadra akarsz tetováltatni

Alig foglalnak el testfelületet, így akár el is rejtheted őket, egyszerű vonalaikkal elegánsak és nőiesek, a jelentésük viszont messze túlmutat azon, ami a bőrödön látszik. Ha kicsi és egyszerű, de annál nagyobb jelentéssel bíró tetoválást keresel, ezek az ábrák biztosan kedvedre valóak lesznek.

A nyílvessző vagy nyílhegy utalhat a viselője csillagjegyére is, de a történelem során ez a szimbólum jelentett harcot, erőt, gyorsaságot, hatalmat, jelképezte a nap sugarait és a tudást, valamint egyes istenek (például Apolló és Artemisz) jelképének is számított.

A nyíl tetoválásként sokak számára szimbolizálja azt, hogy megtalálták és követik is a maguk útját, vagy hogy megvívták harcaikat a múltban, és a jövőben is készen lesznek kiállni magukért.

Az ókori egyiptomi kultúrából ismert szimbólum az örök életet, az újjászületést és a nap teremtő erejét szimbolizálja.

Az ankh egy hieroglif jel, melynek eredeti jelentése élet, napjainkban sokak számára a világegyetem, a hatalom, valamint az életadó víz és levegő szimbóluma lett, az újkori keresztesek pedig a halál utáni élet képét társították hozzá, úgy képzelve, hogy az ankh egy olyan kulcs, amely képes kinyitni a halál kapuit.