Mindennap elköveteted őket - Hibák, amelyek észrevétlenül öregítenek

Balatoni Dóra
Írta: ,

Természetes, hogy mindenki azt szeretné, hogy az öregedés jelei minél később látszódjanak rajta. Különböző krémekkel és egyéb módszerekkel igyekszünk megőrizni fiatalságunkat, de léteznek ennél sokkal egyszerűbb, természetes módszerek is. Ha szeretnéd megtudni, mire kell ügyelned nap mint nap, hogy minél tovább megőrizhesd fiatalos külsődet, olvasd el a cikkünket!

Csak nyaraláskor használsz fényvédőt Kép forrása: dmbaker/depositphotos.com

Az idő előtti bőröregedés egyik fő oka lehet a túlzott mértékű ultraibolya sugárzás.

Napozás alatt kötelező a naptej használata, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a nap sugarai nem csak ekkor érik a bőrünket.

Fényvédő krém használata felhős időben is ajánlott, a felhők ugyanis mindössze az UV-sugarak 20 százalékát blokkolják.

Ha erről megfeledkezünk, ne csodálkozzunk, ha a bőrünk hamarabb fog ráncosodni, akár foltok is megjelenhetnek rajta és így kedvezünk a bőrrák kialakulásának is.

Bármennyire is utálsz smink nélkül kilépni az utcára, tudnod kell, hogy a túlzott sminkelés nem tesz jót a bőrödnek és előidézi annak öregedését.

Nagy mennyiségű alapozó használatával eltömődhetnek a pórusok, amelyek pattanásokat okozhatnak.

Emellett a különböző illatanyagokkal ellátott, irritáló vegyi anyagokkal teli vagy alkoholt tartalmazó termékek kiszárítják a bőrünket, mivel kivonják abból a természetes olajokat, és ezáltal korai ráncokat eredményezhetnek.

Bizonyos termékek használata előtt nem árt, ha kikéred a bőrgyógyász véleményét.