Mindennap elköveteted őket - Hibák, amelyek észrevétlenül öregítenek

Írta: ,

Természetes, hogy mindenki azt szeretné, hogy az öregedés jelei minél később látszódjanak rajta. Különböző krémekkel és egyéb módszerekkel igyekszünk megőrizni fiatalságunkat, de léteznek ennél sokkal egyszerűbb, természetes módszerek is. Ha szeretnéd megtudni, mire kell ügyelned nap mint nap, hogy minél tovább megőrizhesd fiatalos külsődet, olvasd el a cikkünket!

Csak nyaraláskor használsz fényvédőt Kép forrása: dmbaker/depositphotos.com

1/6 Csak nyaraláskor használsz fényvédőt

Az idő előtti bőröregedés egyik fő oka lehet a túlzott mértékű ultraibolya sugárzás.

Napozás alatt kötelező a naptej használata, de nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy a nap sugarai nem csak ekkor érik a bőrünket.

Fényvédő krém használata felhős időben is ajánlott, a felhők ugyanis mindössze az UV-sugarak 20 százalékát blokkolják.

Ha erről megfeledkezünk, ne csodálkozzunk, ha a bőrünk hamarabb fog ráncosodni, akár foltok is megjelenhetnek rajta és így kedvezünk a bőrrák kialakulásának is.

2/6 Túl sokat sminkelsz

Bármennyire is utálsz smink nélkül kilépni az utcára, tudnod kell, hogy a túlzott sminkelés nem tesz jót a bőrödnek és előidézi annak öregedését.

Nagy mennyiségű alapozó használatával eltömődhetnek a pórusok, amelyek pattanásokat okozhatnak.

Emellett a különböző illatanyagokkal ellátott, irritáló vegyi anyagokkal teli vagy alkoholt tartalmazó termékek kiszárítják a bőrünket, mivel kivonják abból a természetes olajokat, és ezáltal korai ráncokat eredményezhetnek.

Bizonyos termékek használata előtt nem árt, ha kikéred a bőrgyógyász véleményét.

3/6 Túl meleg van a lakásodban

Érthető, ha nem szeretsz fázni és a hideg téli napokon jól befűtöd a lakást, ám jobb, ha tudod, hogy nem egészséges a túlzásba vitt fűtés.

A mesterséges fűtés elvonja a nedvességet a levegőből és szárazzá teszi azt, ez pedig nem tesz jót sem a bőrödnek, sem a hajadnak.

A száraz, gyulladt bőr idő előtt elkezd ráncosodni.

Hogy ezt elkerüld, mindenképp használj párologtatót, helyezz vizes edényt vagy rongyot a fűtőtestre és a tartsd az átlagos szobahőmérsékletet.

 

4/6 Villámdiéta

Nagyon jól hangzik, hogy lefogyjunk egy közelgő eseményre, hogy újra beleférhessünk kedvenc ruhánkba, ám a villámdiétákkal csak pillanatnyi siker érhető el, hosszú távon nem tesz jót az egészségünknek.

Amellett, hogy a gyors diéta közben rosszul fogjuk magunkat érezni, hiszen hirtelen csökken az energiaszintünk, képtelenek leszünk koncentrálni és feszültté, ingerültté válunk, még a bőrünknek is rosszat teszünk vele.

Nem adunk neki időt arra, hogy hozzászokjon a testsúlycsökkenéshez, a hirtelen fogyással elveszti rugalmasságát és ráncos lesz.

Egészségtelen életmód Kép forrása: mtoome/depositphotos.com

5/6 Egészségtelen életmód

Talán mondanunk sem kell, hogy leginkább az egészségtelen életmóddal öregíthetjük bőrünket, szervezetünket.

A szakértők kimutatták, hogy a túl kevés alvás jelentősen csökkentheti az élettartamot.

A dohányzással csak mérgezzük a szervezetünket, a rendszeresen fogyasztott alkohol pedig bőrünk korai öregedését is előidézheti.

Szervezetünk és izmaink karbantartásához pedig elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, amellyel a felgyülemlett feszültséget és stresszt is levezethetjük.

Ne feledkezzünk meg továbbá az egészséges étkezésről sem, fogyasszunk vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.

Oldalt fekve alszol Kép forrása: depositphotos.com

6/6 Oldalt fekve alszol

Végül itt egy meglepő tevékenység, ami észrevétlenül öregíthet bennünket: az oldalunkon alvás.

Szakértők szerint célszerű inkább a hátunkon aludni, ugyanis így őrizhetjük meg legjobban fiatalságunkat és kipihentségünket.

Bár sokan az oldalukra fordulva szeretnek aludni, az arcunkat a párnára nyomni mégsem jó döntés, hiszen a kötőszövetek gyengülhetnek, ezáltal ráncokat okozhatnak és elősegíthetik a korai öregedést.

Ugyanazon az oldalon feküdve az arcbőrünk nem fog tudni kisimulni és visszahúzódni.