Milyen a bőrtípusod? Ilyen krémet keress hozzá, hogy valóban használjon

Schuster Borka
Írta: ,

A hidratált bőr nem csak abban segít, hogy jobban érezd magad, egészségesebb, szebb és a simaságát is hosszabb ideig őrzi meg. A rendszeres hidratálás tehát különösen fontos, az azonban korántsem mindegy, hogy mivel végzed el. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő hatóanyagokat, hogy tényleg elégedett legyél az eredménnyel – segítünk eligazodni a hidratáló krémek és szérumok dzsungelében!

Száraz bőrre Kép forrása: asos.com

Ha száraz a bőröd, akkor mindenképpen olyan bőröregedés-gátló szérumot kell keresned, amely egyben hidratáló hatással is bír.

A hyaluronsav, a selyemprotein és a ceramidok olyan kulcsösszetevők, amelyeket érdemes keresned a hidratáló és ránctalanító krémek tubusain, ezek az összetevők ugyanis kimondottan jót tesznek a száraz bőrnek.

Az E-vitamin szintén nagyon hatásos lehet a száraz bőr puhításához és a finom vonalak kisimításához, a gyümölcssavak pedig gyengéden radíroznak – erre ugyanis minden bőrtípus esetében szükség van, száraz bőrnél azonban mindenképpen oda kell figyelni rá, hogy ne túl agresszív anyagokat használj.

Érett bőrre Kép forrása: mrsmarina.wordpress.com

A hydroxy sav lesz az összetevő, amit a szérumokon és hidratáló krémeken keresned kell, ha a ráncok, szarkalábak, pigmentációk gondot okoznak az érett bőrödön.

Az aminofill és a gluconolactone a ránctalanító szérumok újabb sztár-összetevője, melyek segítenek feltölteni és kisimítani a ráncokat, és visszaadják az érett bőr ragyogását, de a jól bevált hyaluron sav is segíthet elérni a vonalak kitöltését.