Nem tudod, melyik testrészedre tetováltass? Segítünk!

Írta: ,

Egy tetoválásnál millió döntést kell meghoznod, kezdve azzal, hogy hova szeretnéd, és milyen mintára is vágysz pontosan, egészen addig, hogy színes legyen, vagy fekete fehér; ráadásul a kérdések listája még itt sem ér véget. Épp ezért nem is olyan egyszerű magabiztosan válaszolni ezekre, hiszen a végeredményt egy életen át viseled magadon. De aggodalomra semmi ok, ez az útmutató ugyanis megkönnyíti a helyzeted!

Az egyensúly fontossága Kép forrása: tattooyou.com

1/6 Az egyensúly fontossága

Mielőtt tetováltatnál egy klassz mintát magadra, gondold át, pontosan mit is jelent számodra az egyensúly.

Ha általában azok a tetkók tetszenek, amelyek szimmetrikusan helyezkednek el, semmiképp se csináltass egyet csak az egyik lapockádra; gyakran előfordul ugyanis, hogy valaki bevállal egy ilyen mintát, majd kicsivel később kénytelen visszatérni az üzletbe, hogy kiegyensúlyozza egy hasonlóval a másik oldalon is.

Ha számodra a szimmetria elsőbbséget élvez, de mindenképpen csak egy tetkót szeretnél, bizonyos testrészek (karok, lábak, lapocka) kiesnek a választási lehetőségek közül.

Színek és napfény Kép forrása: etsy.com, Tattoorary

2/6 Színek és napfény

Ha mindenképpen színes mintát szeretnél magadra tetováltatni, érdemes olyan testrészt választanod, amit kevésbé ér a napfény – ettől ugyanis idővel kifakulhatnak az árnyalatok.

De ha ettől függetlenül is a karodra, vagy a válladra szeretnél tetováltatni, inkább válassz fekete mintát; ezzel megelőzheted a gyakori javítgatásokat is.

Fájdalmas testrészek Kép forrása: tattooeasily.com

3/6 Fájdalmas testrészek

Ha nagyon alacsony a fájdalomküszöböd, bizonyos területeket érdemes mellőznöd tetoválás során.

Persze az, hogy melyik testrész a legérzékenyebb, mindenkinél változó, de a nyak, a bordák és a has általában az emberek nagy részének jobban szokott fájni.

Erről leginkább az tehet, hogy ezeken a helyeken sok ideg fut össze – de a térdek, könyök és a nyakad aljánál lévő rész is kellemetlen lehet.

Gyakori javítás Kép forrása: tattoo-journal.com

4/6 Gyakori javítás

A talpad és tenyered közelében lévő bőrfelületeken sokkal gyorsabban gyógyulnak a sebek is, mint a tested többi részén.

Ez pedig azt jelenti, hogy ha esetleg ide szeretnél tetoválni, fel kell készülnöd arra, hogy gyakrabban kell visszalátogatnod a szalonba javításért.

Ha ezt szeretnéd minél inkább elkerülni, semmiképp se tetováltass ide!

Ovális vagy vízszintes minták Kép forrása: boredart.com

5/6 Ovális vagy vízszintes minták

Ha már tudod, hogy egy viszonylag nagyobb, ovális alakú tetoválást szeretnél (ami függőlegesen helyezkedik el), a legjobb, ha ez alapján választasz testrészt.

Ilyenkor érdemes a karra, lábra, vagy egyéb olyan területre tetováltatni, ahol nagyobb a felület – ugyanez a szabály pedig igaz a vízszintes mintákra is.

Karrier-kérdés Kép forrása: bloglovin.com

6/6 Karrier-kérdés

Mielőtt belevágnál egy tetoválásba, gondold át, milyen kihatással lehet ez a jövőbeli karrieredre.

Ha olyan munkát szeretnél végezni idővel, aminél ez kifogás lehet, érdemes alaposan megtervezni az elhelyezést.

A legjobb, ha először átgondolod, mások hogyan látnák a tetoválásodat, és utána válaszd meg a testrészt.