Így szépülsz meg, ha leszoksz a cigiről

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Így szépülsz meg, ha leszoksz a cigiről

Kép forrása: unsplash

Hiába is próbáljuk szépíteni, a dohányzás az egyik legártalmasabb dolog, amit önként teszel a testeddel. Ezzel persze bizonyára tisztában is vagy, és felnőttként döntesz a szenvedély ellen, vagy éppen mellett. De azt tudod, hogyan válhatsz egyre szebbé, ha leszoksz a cigiről?

Elszíneződött kezek Kép forrása: unsplash

Valószínűleg te is nagy figyelmet fordítasz kezeid és körmeid ápolására, hiszen ez a terület mindig szem előtt van, és azonnal feltűnik, ha nem ügyelsz rájuk.

Ha dohányzol, számolnod kell vele, hogy ujjaid és körmeid elszíneződnek, sárgásak lesznek. Ennek az az oka, hogy a bőrbe és a körömbe beépülnek a dohány szívása során felszabaduló égéstermékek. Sajnos ezt az elszíneződést eltávolítani nem tudod, akármennyire is sikálod a kezeidet, hiszen nem a bőröd és a körmöd felületén van a probléma, hanem a mélyebb rétegekben.

Szerencsére, ha leteszed a cigit, a tisztulás automatikusan beindul és sokkal szebbek lesznek a kezeid és a körmeid.

Ha dohányzol, számolhatsz vele, hogy egyáltalán nem fognak ragyogni a fogaid, és a legerősebb rágó sem fogja maradéktalanul eltüntetni a füst okozta szagokat.

Bár nem mondjuk, hogy feleslegesek a fogaid fehérségéért tett törekvéseid, amint rágyújtasz, az elszíneződést okozó anyagok ismét elkezdenek lerakódni.

A legjobbat egyértelműen akkor teszed a szájhigiéniádnak, ha lemondasz a cigiről!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv